Quesadillas Black Bean ' N ' Corn
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc wypróbuj Quesadillas z czarnej fasoli i kukurydzy. Ten hor d ' oeuvre ma 378 kalorii, 16G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Za $1.39 za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz pod ręką Młody szpinak, mieszankę serów meksykańskich, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony kminek, możesz podążać za tym daniem głównym z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz Wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 82%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Quesadillas z czarnej fasoli i kukurydzy, Quesadillas z kukurydzy i Czarnej Fasoli, oraz Quesadillas z kukurydzy i Czarnej Fasoli.
Instrukcje
W małej misce zetrzyj 1 szklankę fasoli widelcem. Na dużej patelni podsmaż cebulę na oleju do miękkości.
Dodaj kukurydzę, chili w proszku, kminek, tłuczoną fasolę i pozostałą fasolę; gotuj i mieszaj, aż się rozgrzeje. Dodaj szpinak, aż zwiędnie.
Umieść dwie tortille na nie natłuszczonej blasze do pieczenia; posmaruj każdą zaokrągloną 1/2 szklanki mieszanki fasoli.
Posyp każdą 3 łyżkami sera; na wierzch kolejną tortillą. Powtarzam.
Piec w temperaturze 400° przez 8-10 minut lub do stopienia sera.
Pokrój każdą quesadillę na sześć klinów.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze typy na Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Louis Jadot Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
Louis Jadot Pinot Noir
Pinot Noir Jadot to czyste wino odmianowe produkowane z moszczu Pinot Noir i win wybranych z winnic na poziomie wsi na całym Wybrzeżu i wybrzeżu Chalonnaise. Podobnie jak w przypadku kilku mniejszych win, Maison Louis Jadot praktykuje "réplis" w celu poprawy jakości wina poprzez odtajnienie niektórych win o wyższej apelacji, które mają zostać włączone do mieszanki. Ostatnie partie są starannie dobierane i, w zależności od rocznika, leżakowane przez kilka miesięcy w dębowych beczkach, aby przywołać czyste, Dojrzałe smaki czerwonych jagód i ziemistość winogron złagodzonych subtelnym dotykiem drewna. Odzwierciedlając styl Jadot, Pinot Noir Jadot jest harmonijny i zrównoważony, z pulchną owocowością i jedwabistą konsystencją skompensowaną okrągłymi, delikatnymi taninami w winie o średnim ciele i eleganckiej strukturze. Bardzo typowy, pachnący bukiet odmianowy uzupełnia pyszne, długotrwałe wykończenie.