Pływające wyspy La Boulange
Pływające wyspy La Boulange mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.8 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 475 kalorii, 12g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. 38 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz waniliową fasolę, cukier, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pływające Wyspy, Pływające Wyspy, oraz Pływające Wyspy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć mleko i śmietanę w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski.
Trzepaczka do mieszania i podgrzewać przez 2 minuty przy dużej mocy w kuchence mikrofalowej.
Dodać cukier do gorącego mleka i śmietany.
Dodać żółtka i wanilię i dobrze ubić.
Kuchenka mikrofalowa na 1 minutę dłużej, trzepaczka ponownie. Odstawić do ostygnięcia. (Krem anglaise można przechowywać w lodówce do 3 dni lub w zamrażarce do 2 miesięcy.)
Zrobić sos karmelowy: w małym rondlu na średnim ogniu, zagotować śmietanę, fasolę wanilii, masło i sól. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i utrzymuj ciepło podczas karmelizacji cukru. W dużym rondlu podgrzej cukier na małym ogniu. Gotować, mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści i zmieni kolor na złoty.
Dodać mieszaninę śmietany do cukru, trochę na raz, ciągle mieszając.
Wyjąć z ognia i nadal mieszać, aż do uzyskania gładkiego, kremowego sosu. Będzie przechowywać, przykryty, w lodówce przez okres do 1 tygodnia.
Zbierz pływające wyspy: Zbierz składniki.
Na dużej patelni na średnim ogniu, toast migdały, aż rumiane i pachnące, 2 do 3 protokół.
Przełożyć do miski i ostudzić.
W dużej misce ubij białko i sól mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty.
Dodać cukier i ubić jeszcze przez około 1 minutę.
Wyłóż duży talerz z pergaminem. Łyżka cztery hojne kopce ubitego białka jaja na talerzu. Kuchenka mikrofalowa, odkryta, na 30-45 sekund na dużej mocy.
Wlać do miski wystarczającą ilość crème anglaise, aby unieść wyspę w crème i skropić karmelem.
Posypać prażonymi migdałami.