Pływająca wyspa z mlekiem kokosowym i Chutney z Mango

Pływająca wyspa z mlekiem kokosowym i Chutney z Mango
Pływająca wyspa z mlekiem kokosowym i Chutney z Mango to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 548 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka fasoli waniliowej, sól, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Babeczki z kolendrą Mango z nadzieniem z Chutney Mango i słodzonym mlekiem skondensowanym bita śmietana, Pływająca wyspa (Oeufs a la Neige), oraz Vanilla Bean Floating Island (dairy free) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 22
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Namoczyć tapiokę w 1/2 szklanki mleka przez 1 godzinę. Lekko maślane cztery 6-uncjowe ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
W małym rondlu połącz mango z wodą, fasolą waniliową i 1 łyżką cukru. Dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mango zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
4
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Z rondla wyjąć fasolkę wanilii i wymieszać z sokiem z limonki i skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
6
W średnim rondlu połącz tapiokę i dowolne jej mleko do namaczania z pozostałą 1 szklanką mleka. Dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż tapioka będzie miękka, ale nadal żucia, 30 do 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
7
W małym rondelku, ubić mleko kokosowe z 1/3 szklanki cukru i soli i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
8
Przełożyć do średniej miski. Wymieszać z tapioką i schłodzić w lodówce lub szybko schłodzić, ustawiając miskę w większej misce z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
TapiokaTapioka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
9
W misce ze stali nierdzewnej ubij białka z pozostałymi 2/3 szklanką cukru. Ustaw miskę nad, ale nie w średniej patelni gotującej się wody i ubijaj stale, aż białka będą nieco cieplejsze niż temperatura ciała, około 100 na termometrze cukierkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Wyjąć miskę z wody i ubić białka z dużą prędkością, aż bardzo sztywne i błyszczące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
11
Łyżka bezy do maślanych ramekinów. Dotknij ramekins o powierzchni roboczej do rozliczenia bezy. Uruchom kciukiem wokół obręczy, aby utworzyć mały grzbiet między obręczą a bezą. Ustaw ramekiny na małej patelni i wlej tyle gorącej wody, aby dotrzeć do połowy boków ramekinów. Przykryć patelnię luźno folią i piec około 25 minut, lub do momentu, gdy bezy są ledwo ustawione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
12
Przenieś ramekiny do szafy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
13
Łyżka sosu kokosowo-tapioca do 4 płytkich misek. Uruchom nóż wokół bezy i odwróć 1 do środka każdej miski. Za pomocą łyżki stołowej, czerpać małą " czapkę "od środka każdej bezy, wypełnić chutney z mango i zastąpić bezową" czapkę.".
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney Z MangoChutney Z Mango
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
TapiokaTapioka
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
14
Desery podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn