Pływająca wyspa (Oeufs a la Neige)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj pływającej wyspy (Oeufs a la Neige). Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 5 i kosztuje 33 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 162 kalorie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 48 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sól, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Pływająca wyspa (Oeufs a la Neige), Oeufs a la Neige, oraz Kardamon imbirowy oeufs à la Neige.
Instrukcje
Oddzielić dwa jaja. W górnej części podwójnego kotła, połączyć 1 całe jajko i 2 żółtka z 1/4 szklanki cukru i soli, ubijając, aż będzie gładka.
Ubij mleko i gotuj na gotującej się wodzie, stale mieszając łopatką lub drewnianą łyżką. Gdy krem zgęstnieje na tyle, aby pokryć tył łyżki, usuń go z ognia. (Nie gotować. Jeśli krem powinien zacząć się zsiadać, zdjąć z ognia i energicznie ubić, aż będzie gładki.)
Krem przelać przez sitko do miski i wymieszać z ekstraktem waniliowym. Schłodzić i schłodzić.
W żaroodpornej misce lekko ubić 2 białka z pozostałym 1/4 szklanki cukru, wystarczy rozpuścić cukier.
Umieść miskę na garnku z gotującą się wodą i stale mieszaj, aż temperatura białek osiągnie 145 Stopni F (63 C) lub cieplejsze. Natychmiast wyjmij miskę z ognia i użyj elektrycznego miksera, aby ubić ciepłe białka, aż utworzą sztywne, błyszczące szczyty.
Do naczynia do serwowania wlać schłodzony krem. Wrzucić bezę, usypując łyżki stołowe na kremie. Schłodzić przed podaniem.