Pływająca wyspa (Oeufs a la Neige)

Pływająca wyspa (Oeufs a la Neige)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj pływającej wyspy (Oeufs a la Neige). Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 5 i kosztuje 33 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 162 kalorie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 48 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sól, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Pływająca wyspa (Oeufs a la Neige), Oeufs a la Neige, oraz Kardamon imbirowy oeufs à la Neige.

Instrukcje

1
Oddzielić dwa jaja. W górnej części podwójnego kotła, połączyć 1 całe jajko i 2 żółtka z 1/4 szklanki cukru i soli, ubijając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Ubij mleko i gotuj na gotującej się wodzie, stale mieszając łopatką lub drewnianą łyżką. Gdy krem zgęstnieje na tyle, aby pokryć tył łyżki, usuń go z ognia. (Nie gotować. Jeśli krem powinien zacząć się zsiadać, zdjąć z ognia i energicznie ubić, aż będzie gładki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WodaWoda
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
SzpatułkaSzpatułka
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Krem przelać przez sitko do miski i wymieszać z ekstraktem waniliowym. Schłodzić i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
W żaroodpornej misce lekko ubić 2 białka z pozostałym 1/4 szklanki cukru, wystarczy rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Umieść miskę na garnku z gotującą się wodą i stale mieszaj, aż temperatura białek osiągnie 145 Stopni F (63 C) lub cieplejsze. Natychmiast wyjmij miskę z ognia i użyj elektrycznego miksera, aby ubić ciepłe białka, aż utworzą sztywne, błyszczące szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
GarnekGarnek
6
Do naczynia do serwowania wlać schłodzony krem. Wrzucić bezę, usypując łyżki stołowe na kremie. Schłodzić przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia1
Magazyn