Płonący Polędwica Mignon z Masłem Szczypiorkowym

Flaming Filet Mignon with Chive Butter może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na dania główne. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i zgodny z FODMAP ma 888 kalorii , 41 g białka i 76 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 8,82 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Niewiele osób wykonało ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i kup gruboziarnistą sól i pieprz, steki z polędwicy wołowej, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 60% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Polędwica wołowa zawijana w boczek , Filet mignon au poivre i Orientalny polędwica wołowa na chrupiącym kataifi z krewetką w cieście tempura .
Instrukcje
Włóż masło do miski, dopraw solą i pieprzem i mieszaj, aż się połączy i zmięknie. Weź 12-calowy kawałek folii spożywczej i połóż go na blacie. Wyłóż masło na środek folii spożywczej i umieść szczypiorek na środku na maśle. Naciągnij krawędź na mieszankę masła i mocno ściśnij końce, a następnie trzymając folię spożywczą mocno na każdym końcu, pociągnij mieszankę do siebie. Powinno to utworzyć ciasny kształt kiełbasy. (lub wyobraź sobie zwijanie rolki sushi) Szczypiorek będzie w środku otoczony masłem. Zawiąż węzeł na obu końcach rolki masła i włóż do zamrażarki, aż będziesz gotowy położyć ją na wierzchu ugotowanego fileta.
Doprawić filety odrobiną soli i pieprzu.
Rozgrzej patelnię na średnio-wysokim ogniu, aż będzie gorąca, a następnie skrop ją oliwą z oliwek.
Umieść filety na patelni i smaż, aż będą średnio wysmażone, około 5–7 minut z każdej strony.
Zdejmij patelnię z ognia i wlej brandy do patelni. Ostrożnie przechyl patelnię w kierunku płomienia, aby ją podpalić. Gdy płomienie zgasną, wyjmij filety z patelni.
Wyjmij masło z zamrażarki, pokrój je na 4 cienkie plasterki i połóż na każdym filecie.
Steki należy podawać na gorąco.