Płonący podmuch ostrego sosu limonkowego
Płonący podmuch limonkowego gorącego sosu może być tylko sosem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 25 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 38 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka papryki jalapeno, kolendra, sok z limonki, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Flaming Lime Drop, Kotlety Wieprzowe Z Płonącym Sosem Morelowym, oraz Najlepszy Gorący Sos Krówkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zdjąć wierzch z papryki i pokroić na pół wzdłuż. Oczyścić nasiona i żeberka, dać im szorstki kotlet i umieścić je w małym rondlu. Z grubsza posiekać cebulę i czosnek i dodać go do patelni.
Wlać ocet i doprowadzić go do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. W międzyczasie z grubsza posiekaj kolendrę i włóż ją do blendera wraz z solą i sokiem z limonki. Gdy mieszanina Jalapeno jest gotowane, dodać go do blendera. * Przykryj blender, połóż ręcznik na pokrywie i włącz go nisko. Gdy to się dzieje, podkręć go do najwyższego ustawienia i puree przez 3 minuty. Przecedzić przez średni otwór sitko i ostudzić.
Wlać do sterylizowanych butelek i przechowywać w lodówce. Ostry sos będzie przechowywać do miesiąca w lodówce.
Wyjmij płyn z ognia i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 5 minut.
Przenieś płyn do blendera lub robota kuchennego i napełnij go nie więcej niż w połowie. Jeśli używasz blendera, zwolnij jeden róg pokrywy. Zapobiega to efektowi próżni, który powoduje wybuchy ciepła.
Umieść ręcznik na górze maszyny, pulsuj kilka razy, a następnie przetwarzaj z dużą prędkością, aż będzie gładka.