Płatki owsiane z jabłkami, orzechami laskowymi i siemieniem lnianym
Płatki owsiane z jabłkami, orzechami laskowymi i siemieniem lnianym to bezglutenowe i wegetariańskie poranny posiłek. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, vanillan ekstrakt, orzechy laskowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Naleśniki Owsiane Lniane, Płatki owsiane lniane z jagodami, oraz Słodkie i kremowe płatki owsiane z siemieniem lnianym i żurawiną.
Instrukcje
Na blasze ułożyć orzechy laskowe.
Piec w temperaturze 350 przez 15 minut, mieszając raz. Obróć orzechy na ręcznik.
Zwiń ręcznik; zetrzyj Skórki. Orzechy drobno posiekać i odstawić.
W średnim rondlu połącz mleko i kolejne 5 składników (przez sól). Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Wymieszać wanilią. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż gruby.
Posypać orzechami laskowymi, brązowym cukrem i migdałami.