Płaski stek żelazny z sosem z czerwonego wina

Płaski stek żelazny z sosem z czerwonego wina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.79 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 514 kalorii. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wino, sól i pieprz, steki z trzema końcówkami i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Flat Iron Steak z sosem Tango, Flat Iron Steak z sosem Chimichurri, oraz Flat Iron Steak z sosem Cabernet dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grill lub grill (średnio-wysokie ciepło).
Steki posypać solą i pieprzem i skropić 3 łyżkami oliwy z oliwek. Grilluj do pożądanej doneness, około 5 minut na stronę dla średnio rzadkich.
Przenieś steki na deskę do krojenia. Namiot z folią i odstawić 10 minut.
W międzyczasie roztopić 2 łyżki masła w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i saute do miękkości, o 5 protokół. Doprawić solą.
Dodaj czosnek i oregano i saute aż pachnące, o 30 sekund. Wymieszaj pastę pomidorową i gotuj przez 2 minuty, stale mieszając.
Wlać wino. Dusić, aż sos zmniejszy się o połowę, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Wyjmij patelnię z ognia. Odcedzić sos do małej miseczki, naciskając na ciała stałe, aby wyodrębnić jak najwięcej płynu. Wyrzucić ciała stałe w sitku i powrót sos do rondla i przywrócić do powolnego gotowania na wolnym ogniu.
Pozostałe 4 łyżki masła pokroić na małe 1/2-calowe kawałki i ubić w sosie trochę na raz. SOS doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Steki cienko pokroić na ziarno. Podziel plastry steku na 6 talerzy.
Polać sosem na stek, skropić trochę więcej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i podawać.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.