Płaski makaron z cukinią: cukinia Scialatielli ai
Płaski makaron z cukinią: cukinia Scialatielli ai wymaga około 55 minut od początku do końca. Za 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 597 kalorii, 16G białka, oraz 29g tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś bazylię, płaskie liście pietruszki, płatki chile i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako dość tanie danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 63%. Płaski Omlet Z Cukinii, 7 wspaniałych makaronów z cukinii Plus Makaron Penne z cukinią i kiełbasą z kurczaka, oraz Makaron Z Cukinią, Kwiatami Cukinii I Karmelizowaną Cebulą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Doprowadź garnek z wodą do wrzenia i napełnij miskę kostkami lodu i wodą. Blanszuj bazylię we wrzącej wodzie przez 10 sekund, a następnie Odśwież w lodowatej wodzie.
Odcedź i drobno posiekaj.
Zrób kopiec mąki, a następnie zrób studnię pośrodku. Wbij jajka do studzienki, zalej mlekiem i dodaj bazylię. Za pomocą widelca powoli mieszaj mieszankę jajeczną z mąką, aby uzyskać mokre ciasto.
Dodaj starty ser i pracując teraz rękami, połącz ciasto i ugniataj 8 do 10 minut, aby uzyskać gładkie ciasto. Pozostaw na 15 minut przykryty folią.
Ustaw maszynę do zwijania makaronu i odetnij kawałek ciasta makaronowego wielkości piłki tenisowej.
Rozwałkuj makaron przez rolki na najszerszym ustawieniu, a następnie złóż go o trzecie i przeprowadź ponownie na tym samym ustawieniu. Powtórz to trzy razy, uważając, aby dodać bardzo mało mąki, ponieważ wyschnie makaron. Przeprowadź makaron przez kolejne dwa cieńsze ustawienia. Powinien być dość gruby.
Połóż arkusz makaronu na posypanej mąką desce do krojenia i nożem pokrój poprzecznie na paski 1/3 cala.
Połóż pokrojony makaron na ręczniku kuchennym i przykryj innym.
Rozwałkuj i pokrój pozostały makaron w ten sam sposób.
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli. Na 12 do 14-calowej patelni do smażenia podgrzej 6 łyżek oleju i czosnku na średnim ogniu, aż czosnek stanie się jasnozłoty, 2 do 3 minut.
Dodaj cukinię i gotuj, aż będzie miękka, 2 do 3 minut.
Dodaj pomidory i płatki chili i gotuj jeszcze przez 2 minuty.
Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj do miękkości al dente, około 3 minut.
Odcedź i wrzuć na patelnię z cukinią i umieść patelnię na dużym ogniu. Gotuj, aby podgrzać, około 1 minuty, a makaron i sos stały się jednym.
Dodaj pietruszkę i wymieszaj z pozostałymi 4 łyżkami oleju, z ognia.
Wlać do rozgrzanej miski i podawać z pieprzem.