Płaska Szarlotka z idealną skórką
Płaska Szarlotka z idealną skórką może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis serwuje 20 i kosztuje 44 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 3G białka, oraz 18g tłuszczu. Mieszanka tłuszczu warzywnego, masła, octu destylowanego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 5500 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Płaska Szarlotka z idealną skórką, Płaska Szarlotka z idealną skórką, oraz Klasyczna Szarlotka z doskonałą skórką.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W dużej misce wymieszaj jabłka, brązowy cukier, cukier granulowany, mąkę, sól i sok z cytryny. Odłóż na bok i zobacz, jak długo możesz powstrzymać się od skradania się plasterka jabłka.
Za pomocą wałka do ciasta zacznij rozwałkować idealne Skórki ciasta na duże koła.
Rozwałkuj ciasto od środka na zewnątrz. Bądź delikatny i cierpliwy, całkowite rozwałkowanie ciasta zajmie trochę czasu.
Jeśli uważasz, że spód naprawdę przylega do powierzchni poniżej, użyj ładnej, ostrej szpatułki, aby poluzować ciasto i posyp trochę mąki na wierzchu. Następnie odwróć go, aby zakończyć walcowanie. Pamiętaj, aby toczyć się od środka pojedynczymi pociągnięciami Na zewnątrz, bez toczenia w przód iw tył.
Ponownie szpatułką poluzuj i podnieś ciasto i ostrożnie umieść kółka na dużych blachach do pieczenia.
Połóż połowę mieszanki jabłkowej na jednej skórce, a drugą połowę na drugiej skórce. Złóż brzegi każdej skórki tak, aby pokryła od 2 do 3 cali mieszanki jabłkowej. Nie musisz być artystyczny-im bardziej rustykalny, tym lepiej. Posyp wierzchołki ciast kawałkami masła.
Piecz, aż nadzienie będzie złote i musujące, 30 do 40 minut. Jeśli skórka wydaje się zbyt szybko brązowieć, przykryj brzegi folią aluminiową na pozostały czas pieczenia.
Pozostaw do ostygnięcia, a następnie pokrój w ćwiartki nożem do pizzy. Zjedz je w drodze!
Połącz mąkę i sól w dużej misce.
Dodaj masło i tłuszcz. Za pomocą krajalnicy do ciasta stopniowo przerabiaj masło i skracaj mąkę, aż mieszanina będzie przypominać drobne kamyki. Ten krok powinien zająć 3 lub 4 minuty.
Lekko ubij jajko widelcem, a następnie dodaj do mieszanki. Następnie dodaj zimną wodę i ocet. Mieszaj miksturę, aż się połączy, a następnie wyjmij połowę ciasta z miski.
Polecane wino: Prosecco, Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling
Prosecco, Moscato d ' Asti i Late Harvest Riesling to moje najlepsze typy na szarlotkę. Te wina deserowe mają odpowiednią ilość słodyczy i lekkich, owocowych smaków, które nie przytłoczą szarlotki. Bellafina Prosecco z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Bellafina Prosecco
Intensywnie aromatyczny i rześki na podniebieniu, z aromatami i smakamiżółtego jabłka, białej brzoskwini, gruszki i nut białych kwiatów.Doskonały jako aperitif, jest doskonałym dodatkiem do przystawek i delikatnych pierwszych dań. Również wspaniałe z rybami i skorupiakami.