Płaska Szarlotka z idealną skórką

Płaska Szarlotka z idealną skórką
Płaska Szarlotka z idealną skórką może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis serwuje 20 i kosztuje 44 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 3G białka, oraz 18g tłuszczu. Mieszanka tłuszczu warzywnego, masła, octu destylowanego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 5500 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Płaska Szarlotka z idealną skórką, Płaska Szarlotka z idealną skórką, oraz Klasyczna Szarlotka z doskonałą skórką.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
W dużej misce wymieszaj jabłka, brązowy cukier, cukier granulowany, mąkę, sól i sok z cytryny. Odłóż na bok i zobacz, jak długo możesz powstrzymać się od skradania się plasterka jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Za pomocą wałka do ciasta zacznij rozwałkować idealne Skórki ciasta na duże koła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
5
Rozwałkuj ciasto od środka na zewnątrz. Bądź delikatny i cierpliwy, całkowite rozwałkowanie ciasta zajmie trochę czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
6
Jeśli uważasz, że spód naprawdę przylega do powierzchni poniżej, użyj ładnej, ostrej szpatułki, aby poluzować ciasto i posyp trochę mąki na wierzchu. Następnie odwróć go, aby zakończyć walcowanie. Pamiętaj, aby toczyć się od środka pojedynczymi pociągnięciami Na zewnątrz, bez toczenia w przód iw tył.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
7
Ponownie szpatułką poluzuj i podnieś ciasto i ostrożnie umieść kółka na dużych blachach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
8
Połóż połowę mieszanki jabłkowej na jednej skórce, a drugą połowę na drugiej skórce. Złóż brzegi każdej skórki tak, aby pokryła od 2 do 3 cali mieszanki jabłkowej. Nie musisz być artystyczny-im bardziej rustykalny, tym lepiej. Posyp wierzchołki ciast kawałkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
9
Piecz, aż nadzienie będzie złote i musujące, 30 do 40 minut. Jeśli skórka wydaje się zbyt szybko brązowieć, przykryj brzegi folią aluminiową na pozostały czas pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
10
Pozostaw do ostygnięcia, a następnie pokrój w ćwiartki nożem do pizzy. Zjedz je w drodze!
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do PizzyNóż Do Pizzy
11
Połącz mąkę i sól w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Dodaj masło i tłuszcz. Za pomocą krajalnicy do ciasta stopniowo przerabiaj masło i skracaj mąkę, aż mieszanina będzie przypominać drobne kamyki. Ten krok powinien zająć 3 lub 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Krajalnica Do CiastKrajalnica Do Ciast
13
Lekko ubij jajko widelcem, a następnie dodaj do mieszanki. Następnie dodaj zimną wodę i ocet. Mieszaj miksturę, aż się połączy, a następnie wyjmij połowę ciasta z miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CiastoCiasto
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Prosecco, Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling

Prosecco, Moscato d ' Asti i Late Harvest Riesling to moje najlepsze typy na szarlotkę. Te wina deserowe mają odpowiednią ilość słodyczy i lekkich, owocowych smaków, które nie przytłoczą szarlotki. Bellafina Prosecco z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Bellafina Prosecco
Bellafina Prosecco
Intensywnie aromatyczny i rześki na podniebieniu, z aromatami i smakamiżółtego jabłka, białej brzoskwini, gruszki i nut białych kwiatów.Doskonały jako aperitif, jest doskonałym dodatkiem do przystawek i delikatnych pierwszych dań. Również wspaniałe z rybami i skorupiakami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje20
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn