Pączki Z Galaretką
Pączki z galaretką mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji posiłków porannych. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 42 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 183 kalorie, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką miód, jajko, zmielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Polane masło orzechowe i galaretki pączki ... z galaretką truskawkowo-rabarbarową Chia, Pączki Z Galaretką, oraz Pączki Z Galaretką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć drożdże, 1/2 szklanki ciepłej wody i miodu w małej misce lub miarki.
Odstawić w ciepłym miejscu na 5 minut lub aż mieszanina zacznie rosnąć i stanie się spieniona.
W dużej misce wymieszać mąkę, 1/4 szklanki cukru, sól i cynamon.
Dodać mieszaninę jajek i drożdży i wymieszać, aby zmiksować na lepkie ciasto. Wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i ugniatać, aż będzie gładka i miękka, około 5 minut.
Umieść w wysmarowanej misce i przykryj luźno; odstawić w ciepłe miejsce około 1 godziny lub do prawie podwojenia wielkości.
Dziurkować ciasto i rozwałkować do grubości 1/2 cala na lekko posypanej mąką powierzchni.
Pokroić w 1 1/2-calowe rundy i umieścić na blasze wyłożonej pergaminem lub papierem woskowym. Przykryć luźno i odstawić na 15 do 20 minut.
Rozgrzać olej roślinny w dużym rondlu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 355 do 36
Smażyć 4 do 5 rund na raz, aż złoty kolor będzie brązowy, 45 do 60 sekund na stronę.
Odcedzić na papierowych ręcznikach; zwijać w cukrze, aby pokryć na ciepło. Powtórzyć z pozostałymi pączkami.
Napełnij torebkę ciasta dżemem. Zrób dziurę w jednym końcu każdego pączka drewnianym szpikulcem. Wciśnij końcówkę ciasta do otworu, a do każdego pączka Wrzuć około 2 łyżeczek dżemu.