Pączki polane miodem z rodzynkami i orzeszkami piniowymi

Pączki polane miodem z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
Pączki z miodem z rodzynkami i orzeszkami piniowymi mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 105 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 32. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka miodu, jajka, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Szpinak z orzeszkami piniowymi i rodzynkami, Szpinak z rodzynkami i orzeszkami piniowymi, oraz Szpinak z rodzynkami i orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć 1/4 szklanki ciepłej wody i cukru w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Posypać drożdże; wymieszać, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
3
Odstawić, aż drożdże rozpuszczą się i mieszanina będzie spieniona, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
4
Mąkę i sól ubić w dużej misce, aby wymieszać. Dobrze w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Dodaj rodzynki, orzeszki piniowe, jajko i 1 łyżkę oleju, aby dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
RodzynkiRodzynki
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Zalać pozostałą 1 1/4 szklanki ciepłej wody, a następnie wlać mieszaninę drożdży. Mieszaj do uzyskania gładkiego ciasta. Zeskrobać boki miski; miska przykryć plastikiem, a następnie ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Niech ciasto wyrośnie w ciepłym obszarze bez przeciągów, aż podwoi objętość, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
8
Linia duża obramowana blacha do pieczenia z podwójną warstwą ręczników papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
9
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużego głębokiego rondla, aby osiągnąć głębokość 2 cale. Podłącz termometr do głębokiego smażenia z boku patelni i podgrzej olej do 360 ° F do 188°. pracując partiami 5 lub 6 pączków, zanurz metalową łyżkę stołową w gorącym oleju, aby pokryć i, bez opróżniania ciasta, delikatnie zgarnij zaokrągloną łyżkę stołową. Wrzuć ciasto do oleju. Smażyć na złoty kolor, od czasu do czasu obracając, około 5 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść pączki do przygotowanego arkusza i odsączyć. Czy z wyprzedzeniem pączki mogą być wykonane 6 godzin wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
OrzechyOrzechy
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
10
Odstawić w temperaturze pokojowej. Rewarm na tym samym arkuszu w piekarniku 177° około 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Wymieszać miód, 3/4 szklanki wody i cynamon w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż syrop się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
MiódMiód
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Zdjąć patelnię z ognia. Ciepłe pączki zanurz w syropie miodowym i ułóż na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Pozostałą ilość syropu wlać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
14
Pączki podawać z pozostałym syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia2
Magazyn