Pączki polane miodem z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
Pączki z miodem z rodzynkami i orzeszkami piniowymi mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 105 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 32. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka miodu, jajka, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Szpinak z orzeszkami piniowymi i rodzynkami, Szpinak z rodzynkami i orzeszkami piniowymi, oraz Szpinak z rodzynkami i orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć 1/4 szklanki ciepłej wody i cukru w małej misce.
Dodaj rodzynki, orzeszki piniowe, jajko i 1 łyżkę oleju, aby dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki Sosnowe
Rodzynki
Jajko
Olej Do Smażenia
6
Zalać pozostałą 1 1/4 szklanki ciepłej wody, a następnie wlać mieszaninę drożdży. Mieszaj do uzyskania gładkiego ciasta. Zeskrobać boki miski; miska przykryć plastikiem, a następnie ręcznikiem.
Niech ciasto wyrośnie w ciepłym obszarze bez przeciągów, aż podwoi objętość, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
8
Linia duża obramowana blacha do pieczenia z podwójną warstwą ręczników papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Ręczniki Papierowe
9
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużego głębokiego rondla, aby osiągnąć głębokość 2 cale. Podłącz termometr do głębokiego smażenia z boku patelni i podgrzej olej do 360 ° F do 188°. pracując partiami 5 lub 6 pączków, zanurz metalową łyżkę stołową w gorącym oleju, aby pokryć i, bez opróżniania ciasta, delikatnie zgarnij zaokrągloną łyżkę stołową. Wrzuć ciasto do oleju. Smażyć na złoty kolor, od czasu do czasu obracając, około 5 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść pączki do przygotowanego arkusza i odsączyć. Czy z wyprzedzeniem pączki mogą być wykonane 6 godzin wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Orzechy
Pasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Termometr Kuchenny
Patelnia Z Sosem
Patelnia
10
Odstawić w temperaturze pokojowej. Rewarm na tym samym arkuszu w piekarniku 177° około 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
11
Wymieszać miód, 3/4 szklanki wody i cynamon w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż syrop się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon
Miód
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
12
Zdjąć patelnię z ognia. Ciepłe pączki zanurz w syropie miodowym i ułóż na talerzu.