Pączki Jabłkowe Bezglutenowe
Bezglutenowe pączki jabłkowe to śniadanie, które serwuje 10. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 5G tłuszczu i w sumie 222 kalorie. Za 36 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Wystarczy mieszanka sody oczyszczonej, masła, cukru i garści innych składników, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 35 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 16%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pączki Jabłkowe Bezglutenowe, Bezglutenowy Wtorek: Wegańskie Pączki Jabłkowe, oraz Bezglutenowy Wtorek: Wegańskie Pączki Jabłkowe.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj pierwsze osiem składników. W innej misce ubij wodę, masło, mus jabłkowy i wanilię, aż się połączą.
Dodaj do suchych składników; mieszaj, aż się połączą. Przykryj i odstaw na 10 minut.
Wytnij mały otwór w rogu plastikowej torby bezpiecznej dla żywności; napełnij ciastem. Rurę do 6-wnękowej patelni do pączków pokrytej sprayem do gotowania, wypełniając wnęki w trzech czwartych.
Piec w temperaturze 325° przez 11-14 minut lub na złoty kolor. Ostudzić przez 5 minut przed wyjęciem z patelni na ruszt. Powtórz z pozostałym ciastem.
W przypadku glazury w małym rondlu zagotuj cydr jabłkowy; gotuj, aż płyn zmniejszy się do 3 łyżek stołowych.
Przełóż do małej miski; mieszać masło, aż się rozpuści. Dodaj tyle cukru cukierniczego, aby uzyskać konsystencję glazury. Zanurz każdy pączek do połowy, pozwalając, aby nadmiar kapał.
Umieść na ruszcie; odstawić do zastygnięcia.