Pączki Imbirowe
Need a bezglutenowy i wegetariański posiłek poranny? Imbirowe pączki mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 42 porcje z 102 kalorie, 0g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, zmielony imbir, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Pączki Imbirowe, Jak zrobić pączki (z wideo) i pączki z kawą-Biscoff-boczek, oraz Wszystko Pączki.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i 3/4 łyżeczki zmielonego imbiru.
Ubij razem 1 szklankę cukru i pozostałe 3/4 łyżeczki mielonego imbiru w płytkiej misce.
Pulse pozostałe 3/4 szklanki cukru z krystalizowanym imbirem w robocie kuchennym, aż imbir jest drobno posiekany.
Przełożyć do miski i ubić w maślance, maśle i jajkach na gładką masę.
Dodać maślankę do mieszanki mąki i mieszać, aż ciasto uformuje się (ciasto będzie lepkie).
Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię i zagniatać delikatnie, aż się połączy, 10 do 12 razy, a następnie uformować w kulkę. Lekko odkurzyć powierzchnię roboczą i ciasto z mąką, a następnie rozwałkować ciasto na 13-calowy okrągły (o grubości około 1/3 cala) z mąką wałek do ciasta.
Wyciąć rund z mąki cutter i przenieść do lekko mąki blachy do pieczenia. Zbieraj resztki i przerzucaj, a następnie wycinaj dodatkowe pociski. (Powtórz tylko raz.)
Rozgrzać olej w szerokim 5-kwartowym ciężkim garnku, aż termometr zarejestruje 191°. pracując partiami 7 lub 8, ostrożnie dodaj rundy, 1 na raz, do oleju i smażyć, obracając się raz, aż do złotego koloru, 1 1/2 do 2 minut całkowitej na partię. (Powrót oleju do375 między partiami.)
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia. Lekko ostudzić, następnie posmarować cukrem imbirowym.
Pączki można smażyć (ale nie pogłębiać w cukrze imbirowym) 4 godziny wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej. Podgrzej nierozgrzane pączki na blasze do pieczenia w rozgrzanym piekarniku 121° 10 do 15 minut, a następnie lekko ostudź i zanurz w cukrze imbirowym.