Pączki Drożdżowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać pączki drożdżowe spróbować. Jedna porcja zawiera 344 kalorie, 7G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, sól, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Domowe Pączki Drożdżowe, Pączki Drożdżowe, oraz Pączki Drożdżowe, Na Trzy Sposoby dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać pączki: umieścić 1/4 szklanki ciepłej wody (110 stopni F do 115 Stopni F) w misie miksera stojaka.
Dodać szczyptę cukru granulowanego, następnie posypać drożdże na wierzchu; odstawić do spienienia, około 10 minut.
W osobnej misce ubić 1/2 szklanki cukru granulowanego, mleko, jajka, 4 łyżki roztopionego masła, skórkę cytrynową, sól i wanilię.
Dodać do mieszaniny drożdży i ubić do połączenia. Używając haka do ciasta na średniej prędkości, stopniowo ubijaj mąkę, skrobając misę w razie potrzeby. Kontynuuj ubijanie, aż ciasto zbierze się wokół haka, około 3 minut. Odwróć się na czystą powierzchnię i uformuj w kulkę.
Posmaruj dużą miskę masłem.
Dodać ciasto, obracając się do płaszcza. Przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi rozmiar, od 1 godziny do 1 godziny 30 minut. (Jeśli ciasto do przodu, uderzyć go w dół, owinąć w folię i przechowywać w lodówce na noc; doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.)
Obrócić ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni; rozwałkować na 12-calowy okrągły, o grubości około 1/2 cala.
Wyciąć 12 kółek z mąką 3-calowy Okrągły foremka do ciastek, a następnie wyciąć środki z 3/4-Calowy Okrągły Foremka. Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia i lekko pokryć sprayem do gotowania. Ułożyć pączki i otwory pączków na blasze do pieczenia, pozostawiając przestrzeń między nimi; przykryć luźno folią i odstawić w temperaturze pokojowej, aż lekko nadmuchane, o 30 protokół.
Podgrzej 2 cale oleju roślinnego w dużym garnku na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 340 stopni F. użyj nożyczek, aby wyciąć pergamin wokół każdego pączka, pozostawiając granicę 1 cala. Ostrożnie odwrócić 2 pączki do oleju i obrać pergamin szczypcami. Smażyć na złoty kolor, 1 minutę 30 sekund do 2 minut na stronę. (Smażyć otwory na pączki 1 minutę na stronę.)
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na ręcznikach papierowych. Doprowadzić olej z powrotem do 340 stopni F i powtórzyć z pozostałymi pączkami.
W misce ubić cukier, mleko, skórkę cytrynową, wanilię i sól. Ciepłe pączki zanurzyć w glazurze.