Pączki Drożdżowe
Drożdżowe pączki mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 15 i kosztuje 34 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 374 kalorie. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 99 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, mleko, wanilię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 14 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Drożdżowe pączki, Drożdżowe Czekoladowe Glazurowane Dougnuts, oraz Podniesione Pączki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszać, aby połączyć ciepłe mleko i cukier.
Dodać drożdże, wymieszać i pozostawić mieszaninę na pięć minut. Zacznie się pienić na górze. W osobnej misce wymieszać jajko z roztopionym masłem i odstawić. W misce miksera stojaka połączyć mąkę i sól.
Dodać mieszaninę mleka i wymieszać na małej prędkości, aż mąka jest uwodniona, a następnie zwiększyć prędkość, aby utworzyć sucho wyglądające ciasto. Zmniejsz prędkość, dodaj mieszaninę jaj i wymieszaj, aż zostanie zintegrowana. Następnie wymieszaj ciasto na średniej prędkości przez około 10 minut, zatrzymując się, aby zeskrobać ciasto z haka i krawędzi miski. Podczas mieszania ciasto powinno wydawać dźwięk uderzania o krawędź miski. Gdy ciasto jest gładkie i bardzo rozciągliwe, gotowe mieszanie. Olej dużą miskę z odrobiną oleju roślinnego i umieścić ciasto wewnątrz. Przykryj miskę folią i włóż na noc do lodówki.
Następnego dnia mąkę powierzchnię roboczą i obrócić zimne ciasto na nią. Mąkę wierzch ciasta i naciśnij go płasko, a następnie użyj wałka do ciasta, aby spłaszczyć ciasto do jednolitej grubości 1/2 cala. Frezy okrągłe do mąki i 2 tacki na blachy wyłożone plastikowymi lub silikonowymi matami. Jeśli nie mieszkasz w gorącym, wilgotnym miejscu, Rozgrzej piekarnik do najniższego ustawienia, aby ogrzać go w celu sprawdzenia, a następnie wyłącz go. Za pomocą frezów z mąką lub obcinacza do pączków wyciąć pączki i umieścić je na przygotowanej tacy. Pamiętaj, aby dać im miejsce, ponieważ będą się rozszerzać podczas sprawdzania.
Umieść je w ciepłym, wilgotnym środowisku, aby były odporne na 45 minut do 1 godziny lub do momentu, gdy będą bardzo puszyste i delikatne w dotyku.
Przygotuj zestaw oleju do smażenia i glazury.
Umieść duży, ciężki garnek na kuchence i pozostaw termometr w środku.
Wlać olej i ustawić garnek na średnim ogniu. Celem jest uzyskanie oleju do osiągnięcia 191° i ważne jest, aby obserwować garnek przez cały czas, aby utrzymać tę temperaturę (i dla bezpieczeństwa). Ustaw stojak chłodzący pokryty papierowymi ręcznikami obok pieca i przygotuj szczypce, pająki, pałeczki lub sitka (cokolwiek wolisz, aby obrócić pączki i usunąć je z gorącego oleju). Na innym palniku rozgrzej mleko w małym rondlu ustawionym na małym ogniu, aż mleko zacznie parować.
Wyjąć z ognia i dodać cukier cukierniczy, szczyptę soli i wanilii, i ubijać, aż będą gładkie.
Wlać glazurę do miski i ustawić miskę na małym rondlu z wodą i odstawić.
Gdy olej osiągnie 191°, zacząć dodawać pączki, jeden na raz, aż nie są trzy w garnku. Pączki smażymy przez około 2 minuty przed obróceniem, a następnie smażymy przez dodatkowe 2 minuty po drugiej stronie (jeśli czujesz, że stają się zbyt ciemne, możesz je wcześniej obrócić).
Umieścić pączki na przygotowanym regale chłodzącym. Break jeden otwarty, aby upewnić się, że jest gotowane, a jeśli potrzebny jest dodatkowy czas, dodać pączki z powrotem do oleju, aby zakończyć i dodać trochę więcej czasu gotowania dla reszty. Resztę usmażyć w podobny sposób i pozostawić do ostygnięcia.
Umieść garnek z wodą z misą z glazury ustawioną na nim na małym ogniu i wymieszaj, aby przywrócić go do lepkiej cieczy.
Wyjmij z ognia i użyj palców, aby ostrożnie zanurzyć każdy z pączków w glazurze.
Umieść przeszklone pączki na czystym regale chłodzącym do wyschnięcia. Glazura stanie się bardziej przezroczysta, gdy wyschnie. Aby uzyskać najlepszy smak, podawaj natychmiast.