Pączek Tiramisu
Przepis pączek Tiramisu może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 4 godziny i 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 1148 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.0 za porcję. 22 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz likier kawowy, ser mascarpone, ciężką śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Naleśniki z pączkami z syropem z polewą z pączków, Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, oraz Muffinki Z Pączkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz mascarpone, 1/2 szklanki cukru cukierniczego, likier kawowy i wanilię w dużej misce i ubijaj mikserem na średniej prędkości, aż będzie kremowy, około 1 minuty(nie mieszaj).
W osobnej misce wymieszać śmietanę i 1/4 szklanki cukru cukierniczego; ubijać na średniej prędkości aż do uzyskania sztywnych szczytów. Ubić bitą śmietanę do masy mascarpone w 3 dodatkach; odstawić.
W płytkiej misce połącz espresso z pozostałą 1 łyżką cukru cukierniczego. Jeden po drugim, zanurz 12 połówek pączków w mieszaninie espresso i ułóż w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali, rozbijając pączki, aby pokryć dno naczynia.
Na pączki rozprowadzić jedną trzecią masy mascarpone. Zanurz pozostałe 12 połówek pączków w mieszance espresso i ułóż na wierzchu.
Pozostałą masę mascarpone rozprowadzić na wierzchu. Przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub na noc.
Pokroić na kawałki i pył z kakao w proszku.