Półmisek Z Grillowanym Tuńczykiem Nicoise

Półmisek Z Grillowanym Tuńczykiem Nicoise
Grillowany półmisek tuńczyka Nicoise może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 1009 kalorii, 66g białka, oraz 71 g tłuszczu na porcję. Na 10,11 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest idealny do 4 Lipca. Mieszanka oliwy z oliwek, liści bazylii, pietruszki liściastej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 95%. Spróbuj Grillowany Tuńczyk Nicoise, Grillowany Tuńczyk Niçoise, oraz Sałatka Nicoise Z Grillowanym Tuńczykiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby grillować tuńczyka, dostać węgiel drzewny lub piec-top żeliwny grill bardzo gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Rybę posmarować oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem. Grilluj z każdej strony tylko przez 1 1/2 do 2 minut. Centrum powinno być surowe, jak sushi, lub tuńczyk będzie twardy i suchy. Ułóż tuńczyka, fasolkę, sałatkę ziemniaczaną, pomidory, jajka, oliwki, rukolę i anchois, jeśli są używane, na dużym płaskim talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Haricots VertsHaricots Verts
Sałatka ZiemniaczanaSałatka Ziemniaczana
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
3
Do vinaigrette, połączyć ocet, musztarda, sól i pieprz. Powoli ubić oliwę z oliwek, aby uzyskać emulsję.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
EmulsjeEmulsje
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Trochę skropić rybą i warzywami, a resztę podawać w dzbanku z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5
Wrzuć białe i czerwone ziemniaki do dużego garnka z wrzącą osoloną wodą i gotuj przez 20 do 30 minut, aż po prostu się ugotują.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony ZiemniakCzerwony Ziemniak
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Odcedzić w durszlaku i umieścić ręcznik na ziemniaki, aby umożliwić im pary przez 10 więcej minut. Jak tylko możesz sobie z nimi poradzić, pokrój w 1/2 (ćwiartki, jeśli ziemniaki są większe) i umieść w średniej misce. Wrzucić delikatnie z winem i wywar z kurczaka. Pozostawić płyny do namoczenia w ciepłych ziemniaków przed przejściem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Połącz ocet, musztardę, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i powoli ubijaj oliwę z oliwek, aby uzyskać emulsję.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
EmulsjeEmulsje
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Dodać winegret do ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
9
Dodaj szalotki, koperek, pietruszka, bazylia, 1 1/2 łyżeczki soli, i 1/2 łyżeczki pieprzu i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
10
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

Składniki

2kilogramy(1 cal grubości) świeże steki z tuńczyka (o(1 cal grubości) świeże steki z tuńczyka (o2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.dobre czarne oliwki, pestkidobre czarne oliwki, pestki0Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki8krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaanchois (opcjonalnie)anchois (opcjonalnie)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaOcet szampańskiOcet szampański23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1Batoniki toffi HeathMusztarda DijonMusztarda Dijon23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladobre wytrawne białe winodobre wytrawne białe wino23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapietruszka drobnolistnapietruszka drobnolistna23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calajulienned świeże liście bazyliijulienned świeże liście bazylii23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamielony świeży koperekmielony świeży koperek8jajka ugotowane na twardo, obrane i pokrojone w 1/2jajka ugotowane na twardo, obrane i pokrojone w 1/21Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy8krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna8krewetki i żyłkiDobra oliwa z oliwekDobra oliwa z oliwek103 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladobra oliwa z oliwekdobra oliwa z oliwek4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ziemniaki gotowane na Czerwonoziemniaki gotowane na Czerwono591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszalotki mielone (białe i zielone części)szalotki mielone (białe i zielone części)3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Fasola szparagowa Francuska (haricots verts), łodygi usunięte i blanszowaneFasola szparagowa Francuska (haricots verts), łodygi usunięte i blanszowane9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.dojrzałe pomidory pokrojone w kliny (6 małych pomidorów)dojrzałe pomidory pokrojone w kliny (6 małych pomidorów)1bunchrukiew wodna lub arrugularukiew wodna lub arrugula4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ziemniaki gotowane na białoziemniaki gotowane na biało

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Raymond R Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn