Półmisek Z Grillowanym Tuńczykiem Nicoise

Grillowany półmisek tuńczyka Nicoise może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 1009 kalorii, 66g białka, oraz 71 g tłuszczu na porcję. Na 10,11 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest idealny do 4 Lipca. Mieszanka oliwy z oliwek, liści bazylii, pietruszki liściastej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 95%. Spróbuj Grillowany Tuńczyk Nicoise, Grillowany Tuńczyk Niçoise, oraz Sałatka Nicoise Z Grillowanym Tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby grillować tuńczyka, dostać węgiel drzewny lub piec-top żeliwny grill bardzo gorący.
Rybę posmarować oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem. Grilluj z każdej strony tylko przez 1 1/2 do 2 minut. Centrum powinno być surowe, jak sushi, lub tuńczyk będzie twardy i suchy. Ułóż tuńczyka, fasolkę, sałatkę ziemniaczaną, pomidory, jajka, oliwki, rukolę i anchois, jeśli są używane, na dużym płaskim talerzu.
Do vinaigrette, połączyć ocet, musztarda, sól i pieprz. Powoli ubić oliwę z oliwek, aby uzyskać emulsję.
Trochę skropić rybą i warzywami, a resztę podawać w dzbanku z boku.
Wrzuć białe i czerwone ziemniaki do dużego garnka z wrzącą osoloną wodą i gotuj przez 20 do 30 minut, aż po prostu się ugotują.
Odcedzić w durszlaku i umieścić ręcznik na ziemniaki, aby umożliwić im pary przez 10 więcej minut. Jak tylko możesz sobie z nimi poradzić, pokrój w 1/2 (ćwiartki, jeśli ziemniaki są większe) i umieść w średniej misce. Wrzucić delikatnie z winem i wywar z kurczaka. Pozostawić płyny do namoczenia w ciepłych ziemniaków przed przejściem.
Połącz ocet, musztardę, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i powoli ubijaj oliwę z oliwek, aby uzyskać emulsję.
Dodać winegret do ziemniaków.
Dodaj szalotki, koperek, pietruszka, bazylia, 1 1/2 łyżeczki soli, i 1/2 łyżeczki pieprzu i wrzucić.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Raymond R Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.