Półksiężyce
Crescents to hor d ' oeuvre, który służy 48. Jedna porcja tego dania zawiera około 1G białka, 5G tłuszczu i w sumie 83 kalorii. Za 12 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sól, lodowatą wodę, ekstrakt z wanillanu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Z łyżką wynik 9%, to danie można poprawić. Podobne przepisy to Półksiężyce Cebulowe, Nutella Crescents, oraz Pecan Crescents.
Instrukcje
Jeśli używasz masła, musi być zimno.
Wymieszaj masło z mąką, aż będzie przypominać drobne okruchy.
Dodaj biały cukier, orzechy i sól.
Dobrze wymieszaj, dodając lodowatą wodę, aż zrobisz sztywne ciasto.
Dodaj ekstrakt waniliowy i lekko ugniataj.
Rozwałkuj na posypanej mąką desce o grubości 1/4 cala.
Pokrój w półksiężyc za pomocą szklanki whisky pokrytej mąką.
Piec w temperaturze 350 stopni F (180 stopni C), aż DNA lekko się zrumienią. Na gorąco zawijaj w cukier cukierniczy (zwykle używam brązowej torebki lub torebki do zwijania ciasteczek z cukrem pudrem).
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować, Jest Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 65 dolarów.
![Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru]()
Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru
Wino jest jasne lub blade z nutami zieleni typowymi dla Chardonnay. Mus jest w porządku i regularny z ładną wstążką mocnych bąbelków. Pierwszy nos jest zarówno kwiecisty, jak i owocowy, potem pojawiają się nuty świeżych orzechów i świeżego chleba. W wykończeniu znajdują się cytrusy, które dają piękne wrażenie gładkości i świeżości. Atak jest szczery, związany z delikatnością i okrągłością. W pierwszym wrażeniu dominują świeże białe owoce (cytryna i gruszka) oraz kwiaty (akacja), a następnie kremowe nuty. Wreszcie jest trwały na cytrusach (kandyzowany grejpfrut, mandarynka i cytryna) i mineralności, wnosząc świeżość i elegancję do wina.