Pâtã© z wątroby kurczaka z Klon szkliwione jabłka
Ten przepis służy 12 i kosztuje 52 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 142 kalorie, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól morska, sól koszerna, szalotka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Klon-Glazurowana marchewka i jabłka, Naleśniki owsiane z jabłkami pieczonymi glazurą klonową, oraz Pieczone polędwiczki wieprzowe i klonowe jabłka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 2 łyżki masła w małym rondlu ustawionym na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i wymieszać je, aby je dobrze pokryte. Włączyć ogień do medium i przykryć patelnię, pozwalając im gotować około 5 protokół, mieszając od czasu do czasu. Po szalotki stały się przezroczyste, dodać czosnek i wymieszać.Powoli wlać śmietanę do patelni i wymieszać mieszaninę. Przykryć patelnię i pozostawić mieszaninę gotować kolejne 5 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i zdjąć pokrywę.
Dodać resztę masła mieszając do stopienia i włączyć go do mieszaniny.Wszystkie surowe wątróbki włożyć do blendera, dodać białe wino i ciepłą śmietanę, sól i trochę pieprzu. Zmiksować na gładką masę. Zeskrobaj boki podczas pracy, aby zapewnić dobrą kremową konsystencję.Podgrzać piekarnik do 300 stopni F. doprowadzić czajnik wody do wrzenia.
Miejsce 4 dowód piekarnik, 1-cup wielkości miski lub ramekins do głębokiego naczynia do pieczenia. Nie powinni się dotykać. Używając Sitka, aby uzyskać jak najłagodniejszą konsystencję, przecedzić mieszaninę wątroby kurczaka do każdej miski, dzieląc mieszaninę równomiernie.Przykryj każdą miskę folią i umieść naczynie do pieczenia na środkowym stojaku piekarnika.
Wlać tyle wrzącej wody do naczynia do pieczenia, aby dojść około połowy boków ramekins. Delikatnie wsuń regał z powrotem do piekarnika i gotuj przez około 40 minut. Po ugotowaniu wyjmij patelnię z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed odkryciem ramekinów. Raz ostygnie przeniesc zadaszony pâté do lodã3wki, aby wystygnã "â ... ã" â‡.Tuż przed podaniem stopić ostateczną łyżkę masła w średniej wielkości patelni ustawić na średnim ogniu.
Dodaj jabłka w jednej warstwie. Gotować, niezakłócony aż brązowy z jednej strony 3-5 minut. Obrócić jabłka, dodać syrop i gotować dodatkową minutę lub dwie. Jabłka powinny być miękkie, ale nie papkowate.
Jabłka przełożyć na talerz i wylać na nie płyn remaing.
Posyp je solą morską i podawaj razem z pasztetem i chrupiącym chlebem.