Pyszne Ciasto Z Ajerkoniakiem
Boozy ciasto ajerkoniak może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 500 kalorii, 8G białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Boozy Ajerkoniak Milkshake, Budyń Z Piernika Z Ajerkoniakiem, oraz Ajerkoniak chleb bananowy z pijaną glazurą Rumową.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 177°. nasmaruj 9 - na 9-calową patelnię do pieczenia. Wymieszać cukier i sól w dużej misce do połączenia.
Ubijaj jajka, jeden po drugim, aż się rozjaśnią.
Ubij w zmiękczonym maśle i wanilii do połączenia.
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i gałkę muszkatołową do miski i ubijaj, aby połączyć. Powoli ubijaj mleko, aż będzie połączone i gładkie (ciasto będzie cienkie).
Wlać na patelnię i piec, aż złoty i top jest ustawiony, o 35 protokół.
Przenieś do stojaka z drutu, aby ostygnąć do ogrzania.
Gdy ciasto jest schłodzone do ciepła, zrobić sos ajerkoniak.
Żółtka ubić z 1/4 szklanki cukru i soli na gładką masę. Mleko oparzyć w małym garnku na średnim ogniu. Powoli ubijamy połowę gorącego mleka do masy jajecznej. Do garnka włożyć mieszaninę jajek i mleka i gotować na średnim ogniu, mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina lekko zgęstnieje i pokryje tylną część łyżki (patrz uwaga). Wymieszać 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej i burbona.
W razie potrzeby dodaj więcej bourbona(patrz uwaga).
Pokrój kilka dziur w cieście i pokrój w kwadraty (9 lub 12 kwadratów). Powoli wlać gorący sos na ciasto, otwierając kawałki do ciasta, aby sos w pełni namoczyć. Schłodzić co najmniej 4 godziny (najlepiej przez noc).
Ubij śmietanę i pozostałą 1/4 szklanki cukru do średniego szczytu.
Rozprowadzić na cieście, posypać pozostałą 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej i podawać.