Puszysty Krem Z Tapioki
Puszysty krem z tapioki może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 118 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 35 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz jajko, wanilię, mleko o obniżonej zawartości tłuszczu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Puszysty Malinowy Budyń Z Tapioki, Krem Z Tapioki, oraz Peaches ' N ' Cream Tapioca.
Instrukcje
Ubij białko w małej misce z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż się spieni. Stopniowo dodawać 3 łyżki. cukier, ubijając aż do uzyskania miękkich szczytów.
W średnim rondlu wymieszać tapiokę, pozostały cukier, mleko i żółtko.
Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina dojdzie do całkowitego wrzenia.
Zdjąć z ognia. Szybko wymieszać mieszaninę białka jaja do gorącej tapioki w rondlu, aż dobrze wymieszać. Wymieszać wanilią. Ostudzić 20 minut; wymieszać.
Podawać na ciepło lub schłodzone. Aby uzyskać kremowy budyń, umieść folię na powierzchni budyniu podczas chłodzenia. Wymieszać przed podaniem. Resztki puddingu przechowywać w lodówce.