Puszyste naleśniki Mary McDougall
Puszyste naleśniki Mary McDougall mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 85 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soku z cytryny, bananów, jagód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Babeczki dyniowe Mary McDougall, Puszyste Naleśniki, oraz Puszyste Naleśniki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąki pełnoziarniste i uniwersalne, proszek do pieczenia i sól. W innej średniej misce, ubić zamiennik jajka z 1/4 szklanki ciepłej wody, aż pieniste.
Dodaj banany, dobrze mieszając.
Dodaj mleko sojowe, wodę gazowaną, zapalniczkę
Piec, i sok z cytryny, aż dobrze wymieszane. Mieszaj mieszaninę bananów z suchymi składnikami, aż się połączą. Delikatnie wymieszaj jagody, jeśli je używasz.
Podgrzać nonstick patelni na średnim ogniu. Gdy jest gorąco, naleśniki chochli na patelni, za pomocą 1/4 szklanki na naleśnik, pozwalając przestrzeń dla nich do rozłożenia. Gdy pęcherzyki tworzą się na powierzchni, użyj szpatułki, aby je odwrócić. Gotować, aż lekko rumiane. Powtórz z pozostałym ciasto.