Puszyste Ciasto Truskawkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj puszystego truskawkowego ciasta. Jedna porcja zawiera 386 kalorii, 4G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 95 centów za porcję. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz skrócenie, żelatynę o Smaku Truskawkowym, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Puszyste ciasto truskawkowe z skórką precla, Puszyste Ciasto Truskawkowo-Cytrynowe, oraz Puszyste naleśniki z truskawkami i szampanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę i sól.
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, rzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie opuszcza stronę miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Zbierz ciasto do kuli. Kształt w spłaszczony Okrągły na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto jest twarde i zimne, ale giętkie. Dzięki temu skracanie staje się lekko jędrne, co sprawia, że upieczone ciasto jest bardziej łuszczące się. Jeśli dłużej przechowywać w lodówce, niech ciasto lekko zmięknąć przed walcowanie.
Piekarnik rozgrzać do 246°. z mąką wałek do ciasta, rolki ciasto na okrągłe 2 cale większe niż odwróconej 9-calowej szklanej płyty pie. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na płycie, mocno naciskając na dno i bok. Trim zwisające krawędzi ciasta 1 cal od krawędzi płyty pie. Złożyć i rozwałkować ciasto pod, nawet z talerzem; flet według uznania. Dno i bok ciasta dokładnie nakłuć widelcem.
Piec 8 do 10 minut lub do jasnobrązowego; ostudzić na stojaku chłodzącym.
W dużej misce zalać żelatyną wrzącą wodą; mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Wymieszać ze skórką z limonki i sokiem z limonki. Przechowywać w lodówce około 1 godziny lub do bardzo grube, ale nie Zestaw.
Ubić mieszankę żelatyny z mikserem elektrycznym na dużej prędkości około 4 minut, skrobanie miski od czasu do czasu, aż gruby i puszysty; odstawić. W schłodzonej dużej misce ubij na dużej prędkości śmietanę i cukier puder, aż będą sztywne. Delikatnie wymieszaj bitą śmietanę i zmiażdżone truskawki do żelatyny.
Wlać do skorupy. Przechowywać w lodówce około 3 godzin lub do zestawu.
Dekoruj bitą śmietaną i truskawkowymi połówkami. Przechowywać w lodówce.