Puszka piwa Kurczak z sosem Barbecue Cola

Puszka piwa Kurczak z sosem Barbecue Cola
Przepis piwo może Kurczak z sosem Barbecue Cola może zaspokoić Amerykańskie pragnienie w mniej więcej 2 godziny i 35 minut. Na 4,68 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 77g białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 1100 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do Dzień Ojca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka ketchupu, coli, mocno brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Puszka piwa Kurczak z sosem Barbecue Cola, Kurczak z puszki po piwie z sosem Barbecue Cola, oraz Sos Barbecue Cola dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Zdejmij rachunek z puszki po piwie. Używając otwieracza do puszek w stylu klucza kościelnego, zrób kilka otworów w górnej części puszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiwoPiwo
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Otwieracz Do PuszekOtwieracz Do Puszek
3
Połowę piwa wlewamy do moczonej wody z wiórów drzewnych. Odstaw puszkę piwa na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
WodaWoda
PiwoPiwo
4
Ustaw grill do pośredniego grillowania i rozgrzej do średniego. Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, umieść dużą patelnię na środku. Jeśli używasz grilla gazowego, umieść wszystkie zrębki w pudełku dla palaczy lub w woreczku dla palaczy i rozgrzej grill do wysokiej, aż zobaczysz dym, a następnie zmniejsz ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
PatelniaPatelnia
5
Usunąć opakowanie podrobów z jamy ciała kurczaka i odstawić do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
6
Usunąć i wyrzucić tłuszcz tylko wewnątrz ciała i jamy szyi. Kurczaka opłukać wewnątrz i na zewnątrz, pod zimną bieżącą wodą, odcedzić i osuszyć wewnątrz i na zewnątrz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Posypać 2 łyżeczki rub wewnątrz ciała i jamy szyi kurczaka. Pocierać ptaka na zewnątrz z 2 łyżeczkami rub. Jeśli masz cierpliwość, możesz umieścić część masażu pod skórą, uważając, aby go nie rozerwać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
8
Łyżka pozostałe 2 łyżeczki wcierać przez otwory do piwa w puszce. Nie martw się, jeśli się spieni, to normalne. Włóż puszkę piwa do jamy ciała kurczaka i rozłóż nogi, tworząc rodzaj statywu. Włóż końcówki skrzydeł za plecy kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
PiwoPiwo
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
9
Gdy gotowy do gotowania, Jeśli za pomocą grilla węglowego, wrzucić wszystkie zrębki na węgle. Umieść kurczaka na środku gorącego rusztu, nad miską ociekową i z dala od ciepła. Przykryć grill i gotować kurczaka, aż skóra jest ciemny złoty brąz i bardzo chrupiące i mięso jest gotowane do temperatury wewnętrznej 180 stopni, o 1 1/4 do 1 1/2 godziny. Jeśli używasz grilla węglowego, musisz dodać 12 świeżych węgli na stronę po 1 godzinie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
PatelniaPatelnia
10
Za pomocą szczypiec ostrożnie przenieś kurczaka w pozycji pionowej na puszkę piwa na talerz i zaprezentuj go swoim gościom.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
11
Pozostaw 5 minut, a następnie ostrożnie wyjmij kurczaka z puszki po piwie. Uważaj, aby nie rozlać gorącego piwa lub w inny sposób się nie spalić. Quarter lub pokroić kurczaka i służyć z sosem Cola Barbeque.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
Cały KurczakCały Kurczak
PiwoPiwo
ColaCola
12
Połącz wszystkie składniki w misce do miksowania i wymieszaj, aby wymieszać. Przechowywać pocierać w szczelnym słoiku z dala od ciepła lub światła. Utrzyma się przez co najmniej 6 miesięcy.;
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
13
Połącz wszystkie składniki w ciężkim niereaktywnym rondlu i stopniowo doprowadzaj do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz nieco ogień, aby uzyskać delikatne gotowanie na wolnym ogniu. Dusić sos do zmniejszenia o 1/4, o 6 do 8 protokół. Użyć od razu lub przenieść do dużego słoika, schłodzić do temperatury pokojowej, przykryć i schłodzić. SOS utrzyma się przez kilka miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
14
Uwaga kucharza: można również grillować kurczaka na puszce coli, sody cytrynowo-limonkowej lub piwa korzennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piwo KorzennePiwo Korzenne
Cały KurczakCały Kurczak
CytrynaCytryna
ColaCola
WapnoWapno
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego

Polecane wino: Zinfandel, Wino Różane

Zinfandel i wino różowe to moje najlepsze propozycje do grillowania. Róża jest orzeźwiająca w wysokich temperaturach i uzupełnia słodkie i pikantne sosy i przetarcia. Zinfandel to klasyczny wybór czerwonego wina do grillowania, szczególnie do żeberek wieprzowych i mostku wołowego. The Prisoner Wine Company Saldo Zinfandel (pół butelki) z oceną 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Zakład winiarski saldo Zinfandel (pół butelki)
Zakład winiarski saldo Zinfandel (pół butelki)
Ciemny rubinowy kolor z odważnymi aromatami czarnej lukrecji, czarnego pieprzu, wiśni i przypraw do pieczenia. Wpis jest bogaty, pełny i błyskotliwy. Podniebienie jest przepyszne i gładkie z nutą czekolady. Wykończenie jest zmysłowe z miękkimi, aksamitnymi taninami.Mieszanka: 85% Zinfandel; 15% Mieszanka Petite Sirah i Syrah
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn