Puszka piwa Kurczak z sosem Barbecue Cola
Przepis piwo może Kurczak z sosem Barbecue Cola może zaspokoić Amerykańskie pragnienie w mniej więcej 2 godziny i 35 minut. Na 4,68 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 77g białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 1100 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do Dzień Ojca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka ketchupu, coli, mocno brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Puszka piwa Kurczak z sosem Barbecue Cola, Kurczak z puszki po piwie z sosem Barbecue Cola, oraz Sos Barbecue Cola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Zdejmij rachunek z puszki po piwie. Używając otwieracza do puszek w stylu klucza kościelnego, zrób kilka otworów w górnej części puszki.
Połowę piwa wlewamy do moczonej wody z wiórów drzewnych. Odstaw puszkę piwa na bok.
Ustaw grill do pośredniego grillowania i rozgrzej do średniego. Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, umieść dużą patelnię na środku. Jeśli używasz grilla gazowego, umieść wszystkie zrębki w pudełku dla palaczy lub w woreczku dla palaczy i rozgrzej grill do wysokiej, aż zobaczysz dym, a następnie zmniejsz ciepło do średniego.
Usunąć opakowanie podrobów z jamy ciała kurczaka i odstawić do innego użycia.
Usunąć i wyrzucić tłuszcz tylko wewnątrz ciała i jamy szyi. Kurczaka opłukać wewnątrz i na zewnątrz, pod zimną bieżącą wodą, odcedzić i osuszyć wewnątrz i na zewnątrz papierowymi ręcznikami.
Posypać 2 łyżeczki rub wewnątrz ciała i jamy szyi kurczaka. Pocierać ptaka na zewnątrz z 2 łyżeczkami rub. Jeśli masz cierpliwość, możesz umieścić część masażu pod skórą, uważając, aby go nie rozerwać.
Łyżka pozostałe 2 łyżeczki wcierać przez otwory do piwa w puszce. Nie martw się, jeśli się spieni, to normalne. Włóż puszkę piwa do jamy ciała kurczaka i rozłóż nogi, tworząc rodzaj statywu. Włóż końcówki skrzydeł za plecy kurczaka.
Gdy gotowy do gotowania, Jeśli za pomocą grilla węglowego, wrzucić wszystkie zrębki na węgle. Umieść kurczaka na środku gorącego rusztu, nad miską ociekową i z dala od ciepła. Przykryć grill i gotować kurczaka, aż skóra jest ciemny złoty brąz i bardzo chrupiące i mięso jest gotowane do temperatury wewnętrznej 180 stopni, o 1 1/4 do 1 1/2 godziny. Jeśli używasz grilla węglowego, musisz dodać 12 świeżych węgli na stronę po 1 godzinie.
Za pomocą szczypiec ostrożnie przenieś kurczaka w pozycji pionowej na puszkę piwa na talerz i zaprezentuj go swoim gościom.
Pozostaw 5 minut, a następnie ostrożnie wyjmij kurczaka z puszki po piwie. Uważaj, aby nie rozlać gorącego piwa lub w inny sposób się nie spalić. Quarter lub pokroić kurczaka i służyć z sosem Cola Barbeque.
Połącz wszystkie składniki w misce do miksowania i wymieszaj, aby wymieszać. Przechowywać pocierać w szczelnym słoiku z dala od ciepła lub światła. Utrzyma się przez co najmniej 6 miesięcy.;
Połącz wszystkie składniki w ciężkim niereaktywnym rondlu i stopniowo doprowadzaj do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz nieco ogień, aby uzyskać delikatne gotowanie na wolnym ogniu. Dusić sos do zmniejszenia o 1/4, o 6 do 8 protokół. Użyć od razu lub przenieść do dużego słoika, schłodzić do temperatury pokojowej, przykryć i schłodzić. SOS utrzyma się przez kilka miesięcy.
Uwaga kucharza: można również grillować kurczaka na puszce coli, sody cytrynowo-limonkowej lub piwa korzennego.