Purée ziemniaczano-serowe

Purée ziemniaczano-serowe
Purée ziemniaczano-serowe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 708 kalorii, 38g białka, oraz 52g tłuszczu. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz butelkowany chrzan, ząbki czosnku, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Puree Z Brokułów, Ziemniaków I Sera, Puree z ziemniaków, jarmużu i sera, oraz Rutabaga & Puree Ziemniaczane.

Instrukcje

1
Przykryć ziemniaki osoloną wodą> o 2 cale w ciężkim garnku 4-do 5-quart i dusić do bardzo miękkiej, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
3
Czosnek zmielić i zacieru do pasty z 1 łyżeczką soli za pomocą boku dużego ciężkiego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Mięso MieloneMięso Mielone
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
4
Gdy ziemniaki są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie z ręcznikiem kuchennym, obrać i przebić przez ricer do oczyszczonego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
5
Dodać masło, pastę czosnkową i mleko i gotować na umiarkowanie małym ogniu, energicznie mieszając drewnianą łyżką, aż puszyste i ogrzane przez, O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
6
Dodaj ser i pieprz i gotuj, energicznie mieszając żaroodporną gumową szpatułką lub drewnianą łyżką, aż ser się stopi, będzie gładki i prawie taffistyczny, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
SzpatułkaSzpatułka
7
Podgrzej brojlery. Danie do pieczenia masła. (Jeśli używasz 6 indywidualnych zapiekanek, masła i połóż na blasze do pieczenia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
BrojlerBrojler
8
Przenieś mieszaninę ziemniaków do naczynia do pieczenia, wygładzając górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Śmietanę ubić w misce mikserem elektrycznym, aż uzyska miękkie szczyty, następnie ubić chrzanem i pozostałą 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Rozłóż śmietanę chrzanową na mieszaninie ziemniaków i broil 4 do 5 cali od ciepła, obracając gratin, jeśli nie jest brązowieje równomiernie, aż złoty, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
ZiemniakZiemniak
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn