Purée gruszkowo-szpinakowe
Przecier gruszkowo-szpinakowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,42 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 113 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka liści szpinaku, margaryny, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Spróbuj Przecier z rzepy i gruszki, Przecier z buraczków i gruszek, oraz Pieczony Puree z kalafiora i gruszki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku; dodać szpinak, i gotować 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie.
Umieść szpinak na papierowych ręcznikach i ściśnij, aż będzie ledwo wilgotny.
Umieść szpinak, mleko i ćwiartki gruszki w robocie kuchennym i procesuj, aż będzie gładki.
Margarynę roztopić w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodać mieszankę szpinaku i gotować 5 minut lub aż płyn odparuje.
Wyjąć z ognia; wymieszać sól i gałkę muszkatołową.
W razie potrzeby udekoruj plasterkami gruszki.