Purée gruszkowo-szpinakowe

Purée gruszkowo-szpinakowe
Przecier gruszkowo-szpinakowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,42 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 113 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka liści szpinaku, margaryny, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Spróbuj Przecier z rzepy i gruszki, Przecier z buraczków i gruszek, oraz Pieczony Puree z kalafiora i gruszki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić wodę do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku; dodać szpinak, i gotować 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
2
Dobrze spuścić.
3
Umieść szpinak na papierowych ręcznikach i ściśnij, aż będzie ledwo wilgotny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4
Umieść szpinak, mleko i ćwiartki gruszki w robocie kuchennym i procesuj, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Margarynę roztopić w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
6
Dodać mieszankę szpinaku i gotować 5 minut lub aż płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
7
Wyjąć z ognia; wymieszać sól i gałkę muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
W razie potrzeby udekoruj plasterkami gruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn