Puro de Pina
Puro de Pina może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten wegański przepis służy 12 i kosztuje 25 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz skracanie, sól, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Piña Colada, Pina Coladas, oraz Pina Colada Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem mąkę, 3/4 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki cynamonu i 1/4 łyżeczki soli w misce wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego.
Dodać drożdże i kolejne 3 składniki; ubić na małej prędkości mikserem, za pomocą haczyka do ciasta, 1 minuta. Zwiększ prędkość do średniej i pokonaj jeszcze 1 minutę. Przykryć ciasto papierem woskowym i odstawić na 30 minut.
Wymieszać razem ananas, 2 łyżki cukru, 1 łyżeczka cynamonu i pozostałe 1/4 łyżeczki soli w rondlu na średnim ogniu; gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Przetwarzaj mieszaninę ananasów w blenderze lub maszynce kuchennej, aż będzie gładka, zatrzymując się, aby zeskrobać boki. Powrót do patelni, rezerwując 2 łyżki stołowe.
Wymieszać razem zarezerwowane 2 łyżki mieszanki ananasa i skrobi kukurydzianej w małej misce.
Ubić mieszankę skrobi kukurydzianej do mieszanki ananasa na patelni i gotować, ubijając często, 2 minuty lub do gładkiej i zagęszczonej.
Zdjąć patelnię z ognia i ostudzić.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię, podzielić na 12 równych porcji.
Zwiń każdą porcję na długość 10 cali, tworząc 6-calową podstawę i 2-calowy wierzch (kształt przypomina trójkąt z płaskim szczytem).
Rozprowadzić 1 1/2 łyżki mieszanki ananasa na 1 stronie każdej porcji, pozostawiając granicę wokół krawędzi.
Zwiń każdą porcję ciasta, zaczynając od 6-calowego końca i umieść na 2 lekko nasmarowanych blachach do pieczenia (6 porcji na blachę do pieczenia).
Połączyć pozostałe 2 łyżki cukru i pozostałą 1/4 łyżeczki cynamonu; posypać równomiernie ciasto.
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 15 minut (ciasto nie podwoi się luzem).
Piec w temperaturze 375 przez 15 do 18 minut. Schłodzić na blasze do pieczenia na stojakach z drutu.
Empanadas: wymieszać 1 (15-uncja) może niesłodzone dyni, 2 łyżki cukru, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, i 1/4 łyżeczki soli. Przygotuj ciasto zgodnie z zaleceniami. Po wyrośnięciu ciasta 30 minut, podzielić na 12 równych porcji i uformować w kulki.
Toczyć lub spłaszczyć kulki w 6-calowe koła. Łyżka 1 1/2 łyżki mieszanki dyni na pół każdego okręgu ciasta. Zwilżyć krawędzie wodą; złożyć ciasto na mieszaninie dyni, naciskając krawędzie do uszczelnienia. Zagniatać krawędzie ciasta widelcem.
Umieścić na lekko nasmarowanych blachach do pieczenia. Przykryć i odstawić w ciepłym miejscu (85), wolne od przeciągów, 15 minut.
Piec w 375 przez 15 minut lub do złotego koloru. Schłodzić na blasze do pieczenia na stojakach z drutu. Daje 1 tuzin. Przygotowanie: 50 min., Stand: 45 min.,
Cuernitos: przygotuj ciasto zgodnie z zaleceniami. Po 30 minutach ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na 12 równych porcji.
Zwiń każdą porcję na długość 10 cali, tworząc 6-calową podstawę i 2-calowy wierzch.
Zwiń każdą porcję, zaczynając od 6-calowego końca. Delikatnie uformuj każdą porcję w półksiężyc i umieść na lekko nasmarowanych blachach do pieczenia.
Połączyć 2 łyżki cukru i 1/4 łyżeczki cynamonu; posypać równomiernie ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłym miejscu (85), wolne od przeciągów, 15 minut.
Piec w 375 przez 15 ro 18 minut. Schłodzić na blasze do pieczenia na stojakach z drutu. Daje 1 tuzin. Przygotowanie: 50 min., Stand: 45 min.,