Puree ziemniaczano-Selerowo-korzeniowe z sosem cytrynowo-brązowo-maślanym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać przegrzebek-Topped ziemniaki i puree z korzenia selera z cytrynowym sosem brązowo-maślanym spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 416 kalorii, 6G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pieczenia ziemniaków, sok z cytryny, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 59%. Spróbuj Puree Z Korzenia Selera I Ziemniaków, Purée z korzenia selera i ziemniaków, oraz Purée Z Korzenia Ziemniaka I Selera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki i korzeń selera umieścić w średnim rondlu z osolonej wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować na niskim wrzenia do miękkości, o 20 protokół.
Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania,a następnie odsączyć ziemniaki i korzeń selera.
Włożyć je z powrotem do rondla wraz z 1/4 łyżeczki soli i szczyptą pieprzu. Rozgnieść na bardzo małym ogniu, włączając zarezerwowaną wodę do gotowania i 5 łyżek masła.
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej 1/2 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu. Przyprawić przegrzebki 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodaj połowę przegrzebki na patelni. Gotować, aż rumiane, o 2 protokół. Włączyć i gotować, aż rumiane na drugiej stronie i po prostu zrobić, o 1 minutę.
Podgrzać pozostałe 1/2 łyżki oleju na patelni i gotować Pozostałe przegrzebki.
Zmniejszyć ciepło do umiarkowanego.
Dodać pozostałe 3 łyżki masła do patelni i gotować, aż złoty, o 2 protokół.
Dodaj przegrzebki i wszelkie zgromadzone soki, pietruszka, kapary, sok z cytryny, i 1/8 łyżeczki soli. Kopiec puree na talerzach i góry z przegrzebków i sosem.
Rekomendacja wina: białe wino o pełnym smaku jest dobrym partnerem dla przegrzebków; z drugiej strony wino z pewną kwasowością jest również dobre. Spróbuj chrupiącego i mineralnego Chablis, zrobionego w całości z chardonnay,dla najlepszego z obu.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to 7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.