Puree ziemniaczano-Selerowo-korzeniowe z sosem cytrynowo-brązowo-maślanym

Puree ziemniaczano-Selerowo-korzeniowe z sosem cytrynowo-brązowo-maślanym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać przegrzebek-Topped ziemniaki i puree z korzenia selera z cytrynowym sosem brązowo-maślanym spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 416 kalorii, 6G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pieczenia ziemniaków, sok z cytryny, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 59%. Spróbuj Puree Z Korzenia Selera I Ziemniaków, Purée z korzenia selera i ziemniaków, oraz Purée Z Korzenia Ziemniaka I Selera dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ziemniaki i korzeń selera umieścić w średnim rondlu z osolonej wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować na niskim wrzenia do miękkości, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania,a następnie odsączyć ziemniaki i korzeń selera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Włożyć je z powrotem do rondla wraz z 1/4 łyżeczki soli i szczyptą pieprzu. Rozgnieść na bardzo małym ogniu, włączając zarezerwowaną wodę do gotowania i 5 łyżek masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej 1/2 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu. Przyprawić przegrzebki 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj połowę przegrzebki na patelni. Gotować, aż rumiane, o 2 protokół. Włączyć i gotować, aż rumiane na drugiej stronie i po prostu zrobić, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Usunąć
7
Podgrzać pozostałe 1/2 łyżki oleju na patelni i gotować Pozostałe przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Usunąć
9
Zmniejszyć ciepło do umiarkowanego.
10
Dodać pozostałe 3 łyżki masła do patelni i gotować, aż złoty, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Dodaj przegrzebki i wszelkie zgromadzone soki, pietruszka, kapary, sok z cytryny, i 1/8 łyżeczki soli. Kopiec puree na talerzach i góry z przegrzebków i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
12
Rekomendacja wina: białe wino o pełnym smaku jest dobrym partnerem dla przegrzebków; z drugiej strony wino z pewną kwasowością jest również dobre. Spróbuj chrupiącego i mineralnego Chablis, zrobionego w całości z chardonnay,dla najlepszego z obu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChablisChablis
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to 7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn