Puree Ziemniaczano-Pasternakowe
Puree z ziemniaków i pasternaku może być tylko przystawką, której szukasz. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 300 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka ziemniaków russet, sól i pieprz, śmietana, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Purée Z Pasternaku Ziemniaczanego, Puree Z Jabłek, Pasternaku I Ziemniaków, oraz Przeciery ze słodkich ziemniaków i pasternaku.
Instrukcje
Ziemniaki przykryć zimną, osoloną wodą w dużym garnku i doprowadzić do wrzenia; gotować przez 5 minut.
Dodać pasternak i gotować, aż warzywa są gotowane przez, 15 do 20 protokół.
Odcedzić i wrócić do garnka.
Potrząśnij garnkiem na małym ogniu, aby lekko wysuszyć warzywa.
Dodać masło, śmietanę, sól, pieprz i, w razie potrzeby, gałkę muszkatołową. Mash z masher ziemniaków do pożądanej konsystencji.
W razie potrzeby posypać natką pietruszki i podawać na gorąco.