Puree ziemniaczane ze szpinakiem i słodką kukurydzą
Szpinak i tłuczone ziemniaki kukurydziane mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,67 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz kukurydzę, oliwę z oliwek, śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kozi ser i szpinak puree słodkie ziemniaki, Kozi ser & szpinak puree słodkie ziemniaki, oraz Krokiety z dorsza, sos ze słodkiej czerwonej papryki i puree ziemniaczane ze szpinakiem.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w garnku i przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia i dodać 1/4 łyżeczki soli. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 protokół.
Odcedzić wodę i masować ziemniaki razem z masłem i gęstą śmietaną, aż będą lekkie i puszyste. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Wlać oliwę z oliwek i saute kukurydzy 2 do 3 protokół. Wymieszać szpinak i czosnek na patelni i saute dodatkowe 1 minutę, aż szpinak zwiędnie. Złożyć mieszaninę na puree ziemniaczane. Dostosuj przyprawy i podawaj natychmiast.