Puree ziemniaczane z pieczonym masłem czosnkowym
Puree ziemniaczane z pieczonym masłem czosnkowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 43 centów za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz sól, złoto yukon, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Puree ziemniaczane z pieczonym masłem czosnkowym, Pieczone Ziemniaki Z Czosnkiem, oraz Pieczone Ziemniaki Z Czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować masło czosnkowe, usuń białą papierową skórę z główek czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Owinąć każdą głowę osobno folią.
Piec w temperaturze 350 przez 45 minut; ostudzić 10 minut.
Oddzielne goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
Połącz miąższ czosnku, masło, szalotki i rozmaryn.
Aby przygotować ziemniaki, umieść ziemniaki w rondlu i przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 15 minut lub do miękkości.
Odcedzić i zwrócić ziemniaki na patelnię.
Dodać bulion i maślankę; zacieru do pożądanej konsystencji. Gotować 2 minuty lub do całkowitego ogrzania, stale mieszając. Wymieszać z masłem czosnkowym, natką pietruszki, solą i pieprzem.