Puree ziemniaczane z pieczonym czosnkiem i rozmarynem
Puree ziemniaczane z pieczonym czosnkiem i rozmarynem to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 78 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 29 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, rozmaryn, główki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane ziemniaki z czosnkiem i rozmarynem, Johnny Garlic ' s Famous Garlic and Rosemary puree Potatoes, oraz Rozmaryn-Czosnek Puree Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń białą papierową skórę z główek czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Owinąć każdą głowę osobno folią.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę; ostudzić 10 minut. Oddzielne goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
W rondlu umieścić ziemniaki i cebulę; przykryć wodą i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub do ziemniaków jest miękka.
Odcedzić w durszlaku nad miską, rezerwując 1/4 szklanki płynu do gotowania.
Połącz czosnek, mieszaninę ziemniaków, 1/4 szklanki płynu do gotowania i pozostałe składniki; zacieru z masher ziemniaków.