Puree ziemniaczane z korzeniem selera

Puree ziemniaczane z korzeniem selera
Puree ziemniaczane z korzenia selera to przepis bezglutenowy i laktoowowegetariański na 8 porcji. Za 92 centy za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 316 kalorii . Jeśli masz pod ręką pieprz, seler, sól i kilka innych składników, możesz je przygotować. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 3 powiedziałyby, że trafił w sedno. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe dzięki temu przepisowi. Sprawdza się dobrze jako dodatek. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 45% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy obejmują : Zupę z kapusty włoskiej i korzenia selera z konfiturą z pora , Dorsza z sosem pomidorowo-oliwkowo-chorizo i puree ziemniaczanym oraz Kremowe puree ziemniaczane .

Instrukcje

1
Sprzęt specjalny: Ricer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
2
Do dużego garnka o grubym dnie wlej tyle wody, aby całkowicie przykryła ziemniaki. Doprowadź wodę do wrzenia na średnio-wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Gorącej Wody (115 Stopni Fahrenheita)1/2 Szklanki Gorącej Wody (115 Stopni Fahrenheita)
2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Młode Ziemniaki Lub Młode Ziemniaki Yukon GoldMłode Ziemniaki Lub Młode Ziemniaki Yukon Gold
3
Dodaj ziemniaki i dużą szczyptę soli. Gdy woda zacznie wrzeć, zmniejsz ogień do wolnego gotowania i gotuj do miękkości, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Gorącej Wody (115 Stopni Fahrenheita)1/2 Szklanki Gorącej Wody (115 Stopni Fahrenheita)
2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)
Pinta 9 Uncji Płynu świeżo Zagotowanej WodyPinta 9 Uncji Płynu świeżo Zagotowanej Wody
4
W międzyczasie włóż pokrojony korzeń selera do rondla z wystarczającą ilością wody, aby go przykryć, doprowadź do wrzenia, luźno przykryj i zmniejsz ogień do wolnego gotowania. Gotuj do miękkości, około 30 minut. Powinien mieć taką samą konsystencję jak ugotowane ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
1/2 Szklanki Gorącej Wody (115 Stopni Fahrenheita)1/2 Szklanki Gorącej Wody (115 Stopni Fahrenheita)
2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji2 Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
5
Odcedź ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Gorącej Wody (115 Stopni Fahrenheita)1/2 Szklanki Gorącej Wody (115 Stopni Fahrenheita)
6
Przetrzyj je przez praskę, dodaj 2 łyżki masła i połowę śmietanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Octu Jabłkowego Lub Winnego Czerwonego2 łyżki Octu Jabłkowego Lub Winnego Czerwonego
żółte Cukierki (Tart 'n' Tinys)żółte Cukierki (Tart 'n' Tinys)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
7
Odcedź korzeń selera i wrzuć go do blendera wraz z pozostałymi 2 łyżkami masła i śmietaną. *Zmiksuj na gładką masę, uważając, aby nie dopuścić do jej rozdrobnienia, gdyż puree będzie bardzo gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
2 łyżki Octu Jabłkowego Lub Winnego Czerwonego2 łyżki Octu Jabłkowego Lub Winnego Czerwonego
żółte Cukierki (Tart 'n' Tinys)żółte Cukierki (Tart 'n' Tinys)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Dodaj puree z selera do ziemniaków i dobrze wymieszaj. Lekko dopraw solą i pieprzem. .
Składniki, których będziesz potrzebować
Tajska Czerwona Pasta ChiliTajska Czerwona Pasta Chili
SelerSeler
1/2 Szklanki Gorącej Wody (115 Stopni Fahrenheita)1/2 Szklanki Gorącej Wody (115 Stopni Fahrenheita)
1
Zdejmij płyn z ognia i pozostaw do ostygnięcia na co najmniej 5 minut.
2
Przelej płyn do blendera lub robota kuchennego i napełnij go nie więcej niż do połowy. Jeśli używasz blendera, zwolnij jeden róg pokrywy. Zapobiega to efektowi próżni, który powoduje eksplozje ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duża Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm1 Duża Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Połóż ręcznik na górze maszyny, włącz mikser kilka razy, a następnie miksuj na wysokich obrotach, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
4
Widz, który może nie być profesjonalnym kucharzem, podał ten przepis. Szefowie kuchni Food Network Kitchens nie testowali tego przepisu, dlatego nie możemy przedstawić żadnych informacji o wynikach.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn