Puree ziemniaczane i jabłka

Puree ziemniaczane i jabłka mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 51 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ciężkiej śmietany do ubijania, sól, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kurczak Normandzki z puree jabłkowym i ziemniakami, Puree słodkie ziemniaki, Kotlet schabowy z sosem jabłkowym, smażone jabłka i cebula, oraz Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym.
Instrukcje
Gotować 2 szklanki wody, brązowy cukier, sok z cytryny, juiced połówki cytryny, i jabłko razem w garnku na średnim ogniu, aż jabłka będą miękkie, 10 do 12 protokół. Wyrzucić zużyte połówki cytryny; odcedzić i ogrzać jabłka.
Gotować ziemniaki z 6 szklankami wody w dużym garnku na średnim ogniu do miękkości, 15 do 20 minut.
Ziemniaki i jabłka rozgnieść razem z ricerem lub mikserem ręcznym.
Masło, śmietanę, sól i zmielony czarny pieprz wymieszać z tłuczonymi ziemniakami i jabłkami. W razie potrzeby trzymaj ciepło w piekarniku o temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) do 20 minut.