Puree Ziemniaczane Chmura
Puree ziemniaczane chmura może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 313 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, śmietanę, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Puree Ziemniaczane Chmura, Smoky Sweet Potato Puree Ziemniaczane Piec, oraz Puree Ziemniaczane Duo dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 8-do 10-kwartowej patelni na dużym ogniu, doprowadzić 1 1/2 wody do wrzenia. Ziemniaki obrać i pokroić na 1-calowe kawałki.
Dodać ziemniaki i czosnek do wrzącej wody; przykryć i powrócić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki mash łatwo, 12 do 15 minut.
Odcedzić i wlać do miski wytrzymałego miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę do drutu lub powrócić do patelni.
Dodać masło i 1/2 szklanki śmietany. Ubić mikserem elektrycznym na średniej prędkości lub ręcznie trzepaczką o dużej wytrzymałości, aż będzie gładka. Jeśli mieszanka jest sztywniejsza niż lubisz, ubijaj więcej śmietany, aż ziemniaki osiągną pożądaną konsystencję.
Dodać sól i pieprz do smaku.