Puree Ziemniaczane

Puree Ziemniaczane
Puree ziemniaczane to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, ziemniaki Yukon gold, ser manchego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 6 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ser Dmuchane Ziemniaki, Słodkie ziemniaki z curry dmuchane ziarna, oraz Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym.

Instrukcje

1
Przynieś ziemniaki, 2 łyżeczki. sól i wodę przykryć do wrzenia w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu. Gotować 20 minut lub do miękkości; odcedzić. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Powrót ziemniaki do holenderskiego pieca, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 1 do 2 minut lub aż ziemniaki są suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Wyjąć z ognia; ziemniaki rozgnieść masą ziemniaczaną do pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
3
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Masło wymieszać, kolejne 4 składniki, a pozostał 1 łyżeczka. sól do ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Rozprowadzić mieszaninę na lekko nasmarowane 2 1/2-do 3-qt. naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
6
Posmaruj roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
7
Piec w 400 przez 20 do 25 minut lub aż dokładnie ogrzane i nadmuchane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Podawać natychmiast.
9
* Można zastąpić rozdrobniony parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
10
Uwaga: aby nadmuchać puree ziemniaczane przed, przygotować przepis zgodnie z zaleceniami przez pokrywę kroku i schłodzić do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
11
Wyjąć z lodówki i odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut. Postępuj zgodnie z przepisem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 6 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia8
Magazyn