Puree Ziemniaczane
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 40 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz grubą sól morską, białko jaja, pół partii Ultra puszystych ziemniaków i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 85 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Smoky Sweet Potato Puree Ziemniaczane Piec, Ciasto z szynką i puree ziemniaczanym, oraz Puree Ziemniaczane Duo.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 232° i ustaw stojak piekarnika w pozycji środkowej.
Rozwałkuj ciasto na dole i zmieść się w 9-calowym talerzu ciasta.
Dodać ziemniaki na dno i rozłożyć na gładką, równą warstwę. Używając dużej łyżki, zrób 5 wgłębień w ziemniakach promieniowo. Wypełnij każde wgłębienie sosem.
Rozwałkuj wierzchnią skórkę i zapieczętuj ciasto.
Białka ubić z 1 łyżką wody.
Szczotkować górną skórkę z mieszaniną białka jaja i wyciąć od 3 do 5 otworów do wentylacji.
Posypać oszczędnie grubą solą morską.
Umieścić ciasto w piekarniku i piec przez 15 minut, aż blady złoty kolor. Zmniejszyć ogień do 177° i kontynuować pieczenie, aż głęboki złoty kolor i mieszanina zaczyna bańki przez otwory wentylacyjne, o 45 minut dłużej. Pozostawić do ostygnięcia 15 minut przed podaniem.