Puree ze świeżych buraków z chrzanem
Puree ze świeżych buraków z chrzanem wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 206 kalorii, 2G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz buraki, sok z cytryny, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 19%. Podobne przepisy to ŚWIEŻY CHRZAN Z BURAKAMI, Chrzan z buraków-świeży--, oraz Kasze białawe z burakami, chrzanem i świeżymi ziołami.
Instrukcje
Buraki pokroić, umyć, obrać i pokroić w kostkę.
Umieść w średnim rondlu z wystarczającą ilością wody do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż buraki będą miękkie.
Buraki umieścić w blenderze lub robocie kuchennym.
Dodać masło, śmietanę, cukier, sok z cytryny, chrzan oraz sól i pieprz. Puree aż będzie gładkie i przecedzić puree przez sito do rondla.
Delikatnie podgrzać na bardzo małym ogniu, często mieszając, aby zapobiec przywieraniu do dna patelni. Łyżka puree na talerzach i udekorować gałązką koperku i kilka różowych ziaren pieprzu.