Puree Z Wodorostów

Puree Z Wodorostów
Tłuczone ziemniaki z wodorostów mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 706 kalorii, 6G białka, oraz 68 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.66 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś blok bonito, ciężki krem, wodorosty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym, Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe, oraz Kolejny Mock puree ziemniaczane (puree kalafiorowe) - low Carb dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: rozdrabniacz do ziemniaków lub młynek do żywności wyposażony w tarczę do drobnego mielenia, szybki mikser lub robot kuchenny
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
W rondlu, połączyć wodę i kombu na średnim ogniu i doprowadzić do duszenia. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać niskie gotowanie na wolnym ogniu i gotować przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Zdjąć patelnię z ognia i dodać płatki bonito. Przykryć garnek i odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Odcedzić płyn przez sito o drobnych oczkach umieszczone nad czystym rondlem i wyrzucić zawartość sita.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Dodać ziemniaki, umieścić patelnię na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu końcówką noża do parowania, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Tuż przed ziemniakami są gotowe, w małym rondlu, doprowadzić śmietanę do dusić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
8
Odcedzić ziemniaki, odrzucając płyn. Przełóż ziemniaki przez ricer ziemniaki do małego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
9
Dodać śmietanę i trzepaczką dobrze włączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
10
Umieścić na małym ogniu i mieszać, aż mieszanina będzie gładka.
11
Ubij 2 łyżki masła z wodorostów do mieszanki śmietany ziemniaczanej, aż dobrze się wymieszasz, a następnie dodaj sól. W tym momencie przenieś ziemniaki do pożądanego naczynia do serwowania. Można to podawać w stylu rodzinnym w dużej misce lub jako przystawka w pojedynczych miseczkach. Używając mandoliny, drobno ogolić kilka kawałków zamrożonego masła z wodorostów i umieścić kilka kawałków na ziemniakach. Używając tarki, zetrzyj trochę bonito na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
TarkaTarka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
12
Serwuj od razu.
13
Umieść wodorosty w blenderze i przetwarzaj z dużą prędkością, aż zostaną podzielone na drobne kawałki, 30 do 45 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
14
Przenieś wodorosty do dużej miski i spłucz pod zimną bieżącą wodą, aż do pełnego nawodnienia, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
15
Wodorosty odsączyć, włożyć do blendera, dodać masło i przetworzyć do całkowitego wymieszania. Masło podzielić na pół i przenieść każdą połowę do dużego arkusza folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
16
Zwiń masło w plastikowe kawałki folii, tworząc dwie grube kłody. Przechowywać w lodówce jedną połowę i zamrozić drugą. Utrzyma się do 2 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn