Puree z marchwi z rumianym masłem i imbirem
Puree z marchwi z rumianym masłem i imbirem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 35 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sól, pół na pół, marchew i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 41 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 36%. Podobne przepisy to Przecier Imbirowo-Marchewkowy, Ciasto Marchewkowe Z Rumianym Lukrem Maślanym, oraz Łosoś pieczony z papryką z puree marchewkowo-imbirowym i Coulis z czerwonej papryki.
Instrukcje
W dużym rondlu umieść marchewkę i ziemniaki; dodaj wodę do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub do bardzo przetargu.
Dobrze spuścić. Połowę ziemniaków i marchewki przetworzyć w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Masło umieścić na małej patelni. Gotować na średnim ogniu 3 minuty lub do momentu, aż ciała stałe masła staną się jasnobrązowe, często mieszając.
Dodać brązowe masło i pół na pół do puree z marchwi.
Dodaj pozostałą połowę marchwi i ziemniaków, sól, i pozostałe składniki; proces do gładkiej.
Uwaga: Beurre noisette po francusku oznacza " rumiane masło."Nie ulegaj pokusie zastąpienia margaryny; nie będzie miała tego samego smaku ani konsystencji. Gotuj ostrożnie, aby rozwinąć lekki orzech laskowy ("noisette") kolor.