Puree Z Korzenia Selera

Puree Z Korzenia Selera
Puree z korzenia selera wymaga ok. 50 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 92 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. 41 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Mieszanka pieprzu, korzenia selera, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Spróbuj Puree Ziemniaczane I Korzeń Selera, Puree Ziemniaczane I Korzeń Selera, oraz Puree Selerowo-korzeniowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: Ricer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
2
W dużym garnku o ciężkim dnie dodaj wystarczającą ilość wody, aby całkowicie przykryć ziemniaki. Doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodać ziemniaki i dużą szczyptę soli. Gdy woda powróci do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować do miękkości, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
W międzyczasie włóż pokrojony w kostkę korzeń selera do rondla z wystarczającą ilością wody, aby przykryć, doprowadzić do wrzenia, luźno przykryć i zmniejszyć ogień do duszenia. Gotować do miękkości, o 30 protokół. Powinna być taka sama konsystencja jak gotowane ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Odcedzić ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
6
Przełóż je przez ricer i dodaj 2 łyżki masła i połowę śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
7
Odcedzić korzeń selera i umieścić go w blenderze z pozostałymi 2 łyżkami masła i pozostałą śmietaną. * Puree do gładkości, ostrożnie, ponieważ puree będzie bardzo gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Dodać puree z korzenia selera do ziemniaków i dobrze wymieszać. Lekko doprawić solą i pieprzem. .
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
SelerSeler
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1
Wyjmij płyn z ognia i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 5 minut.
2
Przenieś płyn do blendera lub robota kuchennego i napełnij go nie więcej niż w połowie. Jeśli używasz blendera, zwolnij jeden róg pokrywy. Zapobiega to efektowi próżni, który powoduje wybuchy ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Umieść ręcznik na górze maszyny, pulsuj kilka razy, a następnie przetwarzaj z dużą prędkością, aż będzie gładka.
4
Widz, który może nie być profesjonalnym kucharzem, dostarczył ten przepis. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu i dlatego nie możemy przedstawić wyników.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn