Puree Z Dyni Pieczonej
Pieczony Puree z dyni może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 275 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pieprzu, miodu, tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj 2ways2percent: Pizzan z dyni i kremowy Puree z dyni z przegrzebkami i boczkiem, Purée Z Dyni, oraz Puree Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 400 F. przyciąć końce od squasha, a następnie o połowę wzdłuż, odrzucając nasiona.
Przenieść squash, cut-side up, do obramowanej blachy do pieczenia wyłożonej pergaminem lub folią. Doprawić solą i pieprzem, a na wierzch polać szalotką, miodem, tymiankiem i masłem. Przykryj squash folią. Pieczeń aż zmięknie, 45 do 60 protokół. Odkryć i odstawić na bok, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Pracując partiami, zgarnij niektóre zmiękczone kabaczki i szalotki ze skórek do robota kuchennego. Puree mieszaninę squasha, aż będzie gładka.
Przełożyć do miski. Powtórz z pozostałym squasha i szalotki.
Podawać na ciepło. (Puree można przykryć i schłodzić do 48 godzin. Aby się nagrzać, podgrzewaj w przykrytym rondlu na małym ogniu przez 10 minut.)