Puree z dyni i gruszek
Puree z dyni i gruszek jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 253 kalorie, 2G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka masła, fasola waniliowa, mielony imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczone dyni i gruszki, Zupa z dyni z gruszkami i imbirem, oraz Farsz z dzikiego ryżu z dyni, gruszkami i orzechami pekan.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Dynię butternut przeciąć na pół wzdłuż i usunąć nasiona. Obrać gruszki, przeciąć na pół i usunąć rdzeń.
Umieść gruszki i squasha, pokrój bok do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
W małym rondlu, na małym ogniu, roztopić masło.
Fasolę wanilii przeciąć na pół wzdłuż i zeskrobać nasiona z każdej strony nożem do parkowania.
Dodać nasiona do masła. Zarezerwuj kapsułę do innego użytku.
Brązowy cukier i imbir ubić na roztopione masło i zdjąć z ognia.
Posmaruj mieszaninę masła na pokrojonych bokach dyni i gruszek. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić pozostałą mieszaninę masła na bok i ogrzać. Piecz squasha i gruszki do miękkości, około 45 minut do 1 godziny w zależności od wielkości squasha. Kabaczek jest gotowany, gdy nóż można łatwo włożyć do mięsa.
Wyjmij mięso z dyni i wyrzuć skórę.
Umieść squash i gruszki w dużej misce i zacieru widelcem lub masher ziemniaków. Wymieszać z pozostałą roztopioną masłem. Doprawić solą i pieprzem, do smaku i podawać na ciepło.