Puree słodkie ziemniaki z marokańskimi przyprawami
Puree słodkie ziemniaki z marokańskimi przyprawami to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 12 i kosztuje 52 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz mielony cynamon, masło, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kotlety wieprzowe przyprawione Marokańczykiem z puree słodkimi ziemniakami, Kremowe Puree Ziemniaczane Z Ciepłymi Przyprawami, oraz Słodkie Ziemniaki Z Edamame I Jesiennymi Przyprawami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić słodkie ziemniaki w rondlu 4-quart.
Dodaj wodę do przykrycia.
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować delikatnie (gotować na wolnym ogniu) o 12 minut lub do miękkości.
Odcedzić; odstawić ziemniaki na patelnię.
Dodaj 1 szklankę jogurtu greckiego, masło, 3 łyżki brązowego cukru, sól i pozostałe przyprawy. Mash z masher ziemniaków na gładką.
W małej misce, wymieszać pozostałe 1/2 szklanki jogurtu greckiego i pozostałe 1 łyżka brązowego cukru, aż będzie gładka.
Ziemniaki podawać ciepłe, posypane słodzonym jogurtem i szczypiorkiem.