Puree słodkie ziemniaki i gruszki
Puree słodkie ziemniaki i gruszki może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 234 kalorie, 4G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 89 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. 34 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, wodę, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 46%. Spróbuj Słodkie ziemniaki ' N ' gruszki, Brokuły, słodkie ziemniaki i gruszki, oraz Klon pieczone gruszki i słodkie ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść gruszki, Wino i wodę w małym rondlu i zagotuj na dużym ogniu. Ogrzać na średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż gruszki będą miękkie, około 5-10 minut.
Usuń gruszki z wina i rezerwy.
Słodkie ziemniaki włożyć do dużego garnka i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować do miękkości, o 20 protokół.
Odcedzić i pozostawić ziemniaki do wyschnięcia na parę przez minutę lub dwie.
Wymieszaj zarezerwowane gruszki, odparowane mleko, wanilię, brązowy cukier, masło, cynamon i gałkę muszkatołową do słodkich ziemniaków i zacieru, aż będą gładkie.
Przełożyć do naczynia i podawać na gorąco.