Puree Jesienne Z Korzenia Selera
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Puree z selera jesiennego (korzenia selera). Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 270 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.43 za porcję. Mieszanka ciężkiej śmietany, ziemniaka idaho, jabłka granny smith i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam poważne jedzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co nie jest takie super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Puree jesienne z korzenia selera, Sałatka Z Selera (Korzeń Selera), oraz Jesienny Przecier Z Warzyw Korzeniowych.
Instrukcje
Seler i ziemniaki umieścić w dużym garnku z osoloną, zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 10 minut, a następnie dodać jabłko. Nadal gotować, aż wszystkie będą miękkie, Inny 10 do 12 protokół.
Podczas gotowania warzyw, podgrzać śmietanę, masło i liść laurowy w małym rondlu na średnim ogniu.
Ugotowane warzywa i jabłka odcedzić i włożyć do gorącego, suchego garnka. Mieszać je na małym ogniu przez 2 minuty, aż do wyschnięcia. Przełóż składniki przez młyn spożywczy do dużej miski. Delikatnie wymieszać gorącą mieszankę śmietany i masła, aż będzie gładka (usunąć liść laurowy). Alternatywnie, można puree warzywa i jabłko wraz z mieszaniną śmietany i masła w robocie kuchennym. Przecier doprawiamy solą i czarnym pieprzem do smaku.