Purée marchewkowe z oliwkami Kalamata
Purée marchewkowe z oliwkami Kalamatan to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 171 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka bulionu z kurczaka, masło, kalamata i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Herbed Kalamatan Olives, 5-warstwowy Dip Grecki z oliwkami Kalamatan, oraz Palone Kalafiory I Oliwki Kalamatan.
Instrukcje
Przykryj marchew i czosnek osoloną wodą o 1 cal w rondlu 2-3-ćwiartkowym i gotuj, częściowo przykryte, do miękkości, około 15 minut.
Dobrze odsączyć w durszlaku, następnie przecier marchew i czosnek w blenderze lub robocie kuchennym z masłem i bulionem, aż będą bardzo gładkie.
Przecier przełożyć do rondla i dodać oliwki, następnie gotować na małym ogniu, często mieszając, tylko do gorąca.