Pumpkin Pie Seeds
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj nasion Pumpkin Pie. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 129 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Ten przepis od Allrecipes ma 52 fanów. Jeśli masz sól, mielony imbir, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Słodki dyniowy Hummus z Pumpkin Pie prażone pestki dyni, oraz Pieczony czosnek szałwia Pesto zupa dyniowa z pikantnymi smażonymi pestkami dyni.
Instrukcje
Umieść pestki dyni, wodę i sól w rondlu, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do medium; gotować nasiona przez 10 minut.
Nasiona odsączyć, ale nie spłukać. Posmaruj nasiona suchymi ręcznikami papierowymi i rozłóż na powierzchni roboczej lub blasze do pieczenia przez 30 minut do wyschnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (120 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Roztopić masło w dużej misce mikrofalowej, aż stopi się, około 1 minuty. Wrzucić nasiona w roztopionym maśle i wymieszać w 1 łyżce cukru, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, goździki, i kardamon; wrzucić ponownie, aby obficie pokryć nasiona przyprawami.
Rozprowadzić nasiona na przygotowanej blasze w jednej warstwie.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż tosty i chrupiące, 45 minut do 1 godziny. Wymieszać kilka razy podczas pieczenia.
Posypać prażone nasiona 1 łyżką cukru lub według uznania; ostudzić przed podaniem.