Pumpkin Chiffon Pie
Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 359 kalorii, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz waniliowe ciasteczka waflowe, gałkę muszkatołową, białka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 7 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Pumpkin Chiffon Pie, oraz Szyfonowe Ciasto Dyniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Umieścić ciasteczka w robocie kuchennym wyposażonym w mocowanie ostrza i przetworzyć na drobne okruchy(powinieneś mieć około 2 filiżanek). Zatrzymaj silnik, dodaj roztopione masło i pulsuj, aby połączyć. (Alternatywnie, umieść ciasteczka w zamykanej plastikowej torbie, naciśnij powietrze i zamknij. Za pomocą wałka do ciasta rozbić na jednolite drobne okruchy.
Przełożyć do średniej miski, dodać roztopione masło i wymieszać do równomiernego połączenia.)
Wlać mieszaninę okruchów do 9-1 / 2-calowy talerz Deep-dish pie i, za pomocą dolnej części kubka lub palcami, mocno i równomiernie nacisnąć do dołu i do góry boki.
Piec do pachnącego i lekko przyciemnionego koloru, około 10 do 15 minut.
Wlać rum lub cydr jabłkowy do małej miseczki i posypać żelatynę równomiernie na powierzchni; odstawić.
Dynię, mleko, brązowy cukier, żółtka, przyprawy i sól ubić razem w średnim rondlu na średnim ogniu. Gotować, ubijając stale, aż mieszanina po prostu zaczyna się parować i osiąga 71° na termometrze natychmiastowego odczytu, około 8 do 9 minut (nie pozwól, aby mieszanina gotowała się na wolnym ogniu).
Wyjmij patelnię z ognia, dodaj mieszaninę Rum-żelatyna i ubijaj, aż połączą się i żelatyna rozpuści się, około 1 do 2 minut.
Przenieść mieszaninę do dużej miski i ostudzić przez 15 minut.
Białka umieścić w misce miksera stojącego wyposażonego w nasadkę do ubijania.
Ubijaj z dużą prędkością, aż utworzą się średnie szczyty, około 1 minuty. Z mikserem wciąż na dużej prędkości, powoli dodawać cukier i kontynuować ubijanie, aż powstanie sztywny, błyszczący szczyt, o 1 1/2 minuty więcej.Używając gumowej szpatułki, dodaj połowę ubitych białek do schłodzonej mieszaniny dyni i delikatnie mieszaj, aż się połączą.
Dodaj pozostałe białka i delikatnie mieszaj, aż się połączą i nie pozostaną smugi białka.
Przenieść mieszaninę szyfonu do przygotowanej skorupy ciasta i rozprowadzić na równą warstwę. Przechowywać w lodówce odkrytym aż do Ustawienia, co najmniej 6 godzin lub overnight.To skład: gdy będzie gotowy do podania, umieść śmietanę, cukier i rum lub cydr jabłkowy w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do ubijania.
Ubijaj na średniej prędkości, aż powstaną średnie szczyty, około 3 minut.
Rozprowadzić równomiernie na cieście i natychmiast podawać.